IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще подготви второ поколение на Smart ForFour?

През последните години Smart изживя доста трудности и премина през доста проблеми.

Mercedes ще подготви второ поколение на Smart ForFour?

Напоследък обаче, добрите новини за фирмата изглежда са повече. Започнаха продажбите на Smart ForTwo в САЩ и предварителните заявки за мини колата надхвърлиха всякакви прогнози. 

Това кара шефовете на Mercedes сега да обмислят и завръщането на Smart ForFour. Оригиналният модел се появи в трудно за фирмата време и бързо беше изоставен. Сега, когато повечето производители, притискани от новите екологични норми, искат да пуснат на пазара модели с ниски вредни емисии, е много вероятно Mercedes да разработи второто поколение на ForFour. 

Един от шефовете на Smart, Райнер Шмюкле (Rainer Schmückle), заяви пред немската информационна агенция DPA, че сега се решава как да изглежда новия модел и дали трябва да бъде пуснат под марката на Smart или на Mercedes-Benz. 

Първото поколение на Smart ForFour беше произвеждано в Холандия от 2004 до 2006 година на платформата на Mitsubishi Colt. Когато през миналата година се появи второто поколение на Smart ForTwo, версията с четири места и четири врати беше изоставена. 

Сега въпросът е дали Mercedes ще рискува да се впусне в конкуренция в един пренаселен сегмент, където за разлика от щутгартската фирма други се чувстват у дома си. Volkswagen разработва семейството up! Свои представители в този клас вече имат Toyota, Peugeot, Citroen, Renault, Fiat,Opel.....Корейци и японци буквално ежегодно влизат в този сегмент с нови модели. Дали Mercedes ще приеме предизвикателството на мини колите?
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Някой може ли да ми каже в тези двуместни Smart-ове може ли да се сложи бебешка седалка?Позволено ли е това кошче да се постави отпред(при положение, че в тези коли отзад просто няма)
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Nitro ( преди 16 години )
    Според мен не е добра идея да пуснат отново роудстъра.Според мен има много гра,които даже не са чували за съществуването на тази кола.Тя изобщо не стана популярна.
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Dr. Zetsche ( преди 16 години )
    Приятел, какво значи, че този не бил от старите смартове? Специално този модел от снимката беше официално спрян от производство през пролетта на 2006. И съм карал и съм се возил на такъв автомобил, има хубав двигател, но возията му е ужасна. По-добре да бяха възобновили производството на спортния смарт роудстър.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Виж тази количка наистина прилича на нещо и ми допада дориНе е като старите смартове:-)