IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM изтегля над 1 млн. коли в сервизите си

Заради проблем с волана на 6 модела вече има 30 катастрофи, ранените са двама

GM изтегля над 1 млн. коли в сервизите си

General Motors започна мащабна кампания по изтеглянето на над 1 млн. автомобила от пазара в САЩ. Причината е проблем с електроусилвателя на волана, който може да доведе до печални последствия, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл".

GM изтегля над 1 млн. коли от пазара в САЩ

Изданието посочва, че автомобилният производител ще вкара в сервиза всъдеходите Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, GMC Yukon и Cadillac Escalade, както и пикапите Chevrolet Silverado 1500 и GMC Sierra 1500 от моделната гама 2015 г. Компанията обащава на собствениците на автомобилите, че ще направи безплатна диагностика и ремонт.

GM изтегля над 1 млн. коли от пазара в САЩ

Откритият проблем представлява сериозна заплаха за шофьорите и пътниците - неизправността, свързана с електронната система за контрол на управлението, може да доведе до временен отказ на работа на волана по време на движение, особено когато автомобилът се движи с не много голяма скорост. По данни на GM този проблем вече е довел до 30 катастрофи, при които са били ранени двама души. За щастие, фатални последствия няма.

GM изтегля над 1 млн. коли от пазара в САЩ

От GM поясняват, че за да бъде коригиран този дефект, достатъчно е дилърите да актуализират софтуера на модула на електроусилвателя на волана. Компанията не разкрива колко ще й излезе кампанията за изтеглянето на автомобилите от пазара, но сумата ще бъде сравнително малка за мащабите на GM, тъй като в този случая няма да се налага замяната на части по колите.

Снимки: Производителите
 

Тагове: general motors gm
0 от 500