IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab готви 9-1 за Женева

Моделния ред на Saab изглежда вече позастарял и от фирмата чакат повишаване на продажбите с появата на редица нови модели през следващите две години.

Saab готви 9-1 за Женева

Вече видяхме модернизирания Saab 9-3. Сега според експерти се очаква нов компактен модел, който да бъде начален за целия моделен ред на Saab. Това ще бъде 9-1. 

През 2010 г. ще видим и новия кросоувър 9-4X, както и следващото поколение на седана 9-5. Как ще изглежда бъдещия Saab 9-1 ще видим още на автомобилния салон през март в Женева. Там ще бъде показана концепция 9-1, която ще бъде близка до бъдещата серийна версия, която трябва да дойде към края на десетилетието. 

Пред шведското издание Auto Motor and Sport, дизайнерът от Saab Ентъни Ло (Anthony Lo) обяви, че концепцията 9-1 ще бъде показана в Женева, а не в Лондон, както беше обявено преди. 

Дизайнът на 9-1 ще вземе от стилистиката на Saab Aero-X (на снимката). След появата на серийната версия на 9-1 ще видим и хибридна версия съчетаваща електромотор и дизел. Новия компактен Saab 9-1 ще се конкурира с модели като BMW Серия-1 и Audi A3. Хибридната версия на 9-1 ще бъде с ново поколение литиеви батерии, които ще издържат два пъти повече от стандартните никелови батерии.  
0 от 500