IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari размени Райконен за Льоклер

Последният шампион на Ferrari отива за 2 години в Sauber

Ferrari размени Райконен за Льоклер

Ferrari най-после сложи край на един от най-напрегнатите периоди в новата история на тима и обяви, че за догодина разменя последния си световен шампион Кими Райконен с новака на Sauber Шарл Льоклер.

Ferrari размени Райконен за Льоклер

Договорът на Райконен, който донесе титлата на Скудерията през 2007 г. изтича в края на 2018 г., а след това той ще се състезава за Sauber още 2 години. Райконен започна кариерата си във Формула 1 в Sauber през 2001 г., след което премина в McLaren.

Ferrari размени Райконен за Льоклер

Льоклер е резервен пилот на Скудерията и приживе Серджо Маркионе се опита да го размени с Райконен още след Гран при на Канада, но в крайна сметка финландецът запази мястото си. След смъртта на Маркионе се смяташе, че Райконен ще остане за поне още 1 година в Маранело, но Джон Елкан, който пое управлението на компанията обяви, че смята да довърши плана на Маркионе.

2018 е най-силната година от завръщането на Райконен във Ferrari в началото на 2014, въпреки че Кими все още няма победа, но този сезон скоростта му е близка до тази на фаворита за титлата на италианците Себастиан Фетел. Райконен спечели квалификацията на „Монца” в последния кръг, но остана втори на финала, победен от световния шампиона Люис Хамилтън с Mercedes.

От няколко години насам Райконен редовно е избиран от феновете на Формула 1 за най-популярния пилот, който кара в световния шампионат.

Тагове: ferrari sauber
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С колата която имат в момента от Ферари,ако фаворизираха Кими а не Фетел,може би щяха да имат световен шампион отново.Не може да залагаш на по-слабия кон и да очакваш чудото.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това съм Аз Льоклер!!!:D
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кими е най-големият пич от действащите пилоти на Ф1.
  • #3
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Късно! ( преди 5 години )
    Вече провали годината за Ферари и Себ!
  • #2
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    най накрая!любезния лос става само да прави най бързи обиколки на пистата когато няма коли около него.иначе който не е решил той не го е изпреварил.все нещо не му е наред,все някой му е виновен.с тоя шушляк Ферари никога няма да станат отборин шампион
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    В по-дългосрочен план решението е правилно, Шарл е млад и без никакво съмнение е много талантлив, а сега и късметът му се усмихва, като ще получи една наистина превъзходна кола. Обявяването на смяната сега оставя горчив дъх в устата ми. Да, говорят отдавна, но принуденото изявление сега на практика е наказание за Кими, че загуби от Луис при последния старт. Той загуби основно заради егоизма и грешката на Себ, но и заради отборната игра на Мерц, унищожиха му гумите и предрешиха изхода. Кими пич!