IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поляците вече ще карат без книжка

Регистрационният талон на автомобила също може да си остане у дома

Поляците вече ще карат без книжка

От следващия месец водачите в Полша вече няма да е неоходимо да носят шофьорската си книжка и регистрационния талон на превозното средство. Цялата необходима информация полицията ще може да получи от базата данни, като използва ново оборудване, с което ще бъдат снабдени автомобилите на катаджиите.

Поляците вече ще карат без книжка

Водачите ще трябва да носят със себе си само документ за самоличност, а автомобилите да имат полски регистрационни номера. Работата по новата система продължава от няколко години. Основната задача на специалистите е да осигурят безопасността на водачите и да приведат системата в съответствие с новите правила на ЕС за защита на личните данни (GDPR).

0 от 500
  • #10
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Мишо ( преди 5 години )
    То и тука карат без книжки или с купени
  • #9
    15 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 5 години )
    Кога и у нас? За наще още важно дали си си залепил стикера от правилната страна и всякакви такива простотии и пишат за щяло и нещяло.
  • #8
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха емигрирал в полша хахахаха ти не си в ред с главата и лъжеш, като високоалкохолна напитка с 3 букви. Даже и повече. Ходил бил хахаха *** те в Полша емигрират масово на запад заради хубавия живот за който говориш. А нас българите само как ни обичат не е истина просто. Най-много "обичат" руснаците и на второ място сме ние. Може обаче да си обратен и да обичаш да те насилват и заради това да искаш в полша. То и без това там мъжете повечето са минали под дъгата а другите са пияндета.
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    от кога чакам и тук да го направят - имаме по два идентични документа със снимка: книжка и лична карта. Би трябвало който от тях да се покаже - да важи за идентификация.Чувал съм че в някои банки признават книжка вместо лична карта, но за обратното не важи.
  • #6
    9 rate up comment 13 rate down comment
    супер са ( преди 5 години )
    Да ходил съм в Полша,ходи съм и в Чехия и в Унгария.В битово отношение ,както пишеш - Чехия е най-напред - безспорно.След нея Словения и Полша.Унгария не отстъпва също.НО Полша ми допада заради ХОРАТА,заради отношението им.И те уверявам,че на много малко места е като в Бул/гари/стан.За последните десетилетия Полша много дръпна напред.А особено частта близко до Германия е страхотна.Накрая даже ще ти издам и една тайна - ЕМИГРИРАМ точно в Полша.Дали отивам там ,защото са зле ?
  • #5
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така е трябва да си с немски документи и да имаш немска адресна регистрация. Иначе няма как да те проверят и най-вероятно, ако си чужд гражданин ще те приберат докато установят личността ти. Имаш ли обаче немски паспорт, книжка, здравна карта, дори и да не ги носиш няма проблеми. Поне аз не съм имал никога. По закон трябва да ги носиш и могат да те глобят, ако искат, но не се заяждат и не го правят. Просто полицията тук е в услуга на хората, а не за най-дребното да гледат да те глобят.
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    до първия ( преди 5 години )
    Така е но май трябва да имаш немски документи?!
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това, че харесваш полякините не значи, че са най-развитите. Ходил ли си в Полша изобщо или приказваш наизуст? Колко поляци респективно полякини познаваш? Май приказваш неща за които си чувал от някой в кръчмата на няколко ракии. Препоръчвам ти да се разходиш до Чехия, Унгария и Словения и после да отскочиш до Полша, за да видиш разлика. Огромна е. В Полша Варшава, Краков и др.големи градове е ок. На повечето места обаче е почти, като у нас в битово отношение.
  • #2
    20 rate up comment 9 rate down comment
    харесвам полякините ( преди 5 години )
    От бившият соц блок Полша е най-цивилизованата и развита държава,а в сравнения с *** е направо като Южна срещу Северна Корея :)
  • #1
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Голямо нещо открили поляците няма що.В Германия от много години у така. Спират ме и нямам никакъв документ в себе си. Нищо. Искат ми имената, дата на раждане и адрес. Отиват в полицейският автомобил и проверяват в базата данни. Там и снимката ми излиза и са сигурни, че не съм някой, който се представя за друг. Връщат се и ми пожелават приятен път, като ме предупреждават, че трябва да си нося документите все пак. Извинявам се и обещавам. Няма заяждане, глоба и въпрос "ся ко шъ праим"