IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотен автомобил на Apple катастрофира

При инцидента в Калифорния няма пострадали

Безпилотен автомобил на Apple катастрофира

Слуховете, според които компютъртният гигант Apple работи активно върху създаването на автономен автомобил, вече са официално потвърдени. В четвъртък един от тестовите прототипи на компанията е катастрофирал на път в Калифорния.

Безпилотен автомобил на Apple катастрофира

„Автомобил Apple, движещ се на автономен режим, е бил ударен отзад от друго превозно средство, докато се е престроявал за включване в магистрала”, се казва в официално съобщение на автомобилното управление на Калифорния.

Колата на Apple се е движила със скорост 15 км/ч на влизане в магистрала, като е изчаквала възможност за безопасно престрояване. Тя е била ударена отзад от Nissan Leaf, който се и движил с около 25 км/ч. При инцидента няма пострадали, но и двата автомобила са получи повреди.

За виновен е признат водачът на Leaf, тъй като се е спазил неоходимата дистанция. Това е първият инцидент с кола на Apple от началото на тестовете на автономни системи през 2017 г. В момента компанията разполага с 60 безпилотни коли, чиито изпитания продължават.

Снимка: YouTube

Тагове: apple
0 от 500