IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda загатна новата Fabia

Концептуалният Vision RS ще бъде представен в Париж

Skoda загатна новата Fabia

Компанията Skoda показа скици на концептуалния си модел Vision RS, чиято световна премиера ще се състои по време на автосалона в Париж  в началото на октомври.

Skoda загатна каква ще бъде новата Fabia

Серийната версия на свой ред ще замени модела Skoda Rapid Spaceback, като ще е в стила на обновената Fabia, както и на кросоувърите на марката. От компанията  обявиха точните размери на модела. Дължината му нараства с 52 мм и достига 1810 мм, а широчината – 1810 мм (+104 мм). Височината е 1431 мм (-28 мм), а разстоянието между двете оси ще е 2650 мм (+48 мм). Това означава, че Fabia се премества в клас C+, където е VW Golf.

На какъв двигател ще разчита Vision RS, не е ясно. По предварителни данни, серийният модел ще получи двигателите на Volkswagen 1.0 TSI и 1.5 TSI, както и 1.6 TDI. Все пак дизеловият агрегат е под въпросителна, поне засега.

Skoda загатна каква ще бъде новата Fabia

Премиерата на новата Fabia вероятно ще се състои в края на 2019 г., като е твърде вероятно името Rapid да остане за лифтбек, предназначен за развиващите се пазари. А хечбекът да получи название, което е познато от историята на Skoda, но засега се пази в тайна.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda vusion rs fabia
0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като рисунки е ок, но в действителност как ще е не се знае. Всъщност знае се, като се има предвид на кого са собственост. Компанията майка няма да им разреши да направят нещо по-красиво от скучните и от години втръснали модели на ФВ. Мен лично визията толкова не ме вълнува, колкото как ще е вътре. До сега чехите не се справят никак с тази задача. Вътре е толкова пластмасово и грозно, че Дачия започва да ми се струва симпатична. А пластмасата и материалите вътре как миришат не е истина просто!
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде ще подреждаме частите й в склада,че отесня...
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това не е дизайн, колкото и готин да е.Това е концептуален арт. Реалността ще бъде много по-постна. Ако изкарат нещо сходно с рисунките, никой няма да си помисли за Поло, Ибиза и тн.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дизайна е страхотен но с размерите е каша ако дължината нараства с 5 см значи става 405см което е по-малко от Клио и няма как да е в Голф класа а ако широчината се увеличи с 10см ще мине и Октавия всички размери са сгрешени