IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще направи ли Ferrari и хотхеч?

Дизайнерът Таекан Лий има идея как ще изглежда

Ще направи ли Ferrari и хотхеч?

Ferrari може и да разочарова най-верните си фенове, но определено пое по пътя към още по-големите печалби, след като компанията потвърди, че планира да лансира до няколко години SUV модел. Дали обаче това ще е границата, на която ще се спрат италианците?

Ще направи ли Ferrari и хотхеч?

Някои анализатори и независими дизайнери са на мнение, че отговорът е отрицателен. Какво ще кажете за хотхеч, който идва от Ferrari и който ще има сериозни състезателни амбиции, не само спортни.

Дизайнерът Таекан Лий попада в групата на тези, които очакват драстично разширяване на гамата на Скудерията дотолкова, че един ден в нея да попадне и хотхеч, който например да участва в световния рали шампионат. И той използва елементи от вече съществуващи модели на италианците, за да се опита да ни покаже как би могъл да изглежда предложението на Черните кончета в класа на субкомпактните хотхечове.

Предницата е заета от 812 Superfast, стоповете идват от 599 и 488 GTB, а джантите са заети от 458, който приключва жизнения си цикъл. Лий не е стигнал дотам, че търси какъв двигател би бил подходящ за такъв автомобил, но един V6 с турбокомпресор, който се очаква да се появи при наследника на 488, звучи като логично предложение.

А и вече знаем, че SUV моделът на Ferrari ще получи V8, който ще работи с хибридна система.

В крайна сметка, ясно е, че ще има SUV модел на Ferrari, но наистина прогнозите за хотхеч са твърде смели. Все пак, когато Скудерията плахо пристъпи в ралитата в близкото минало, компанията използва модела 308 и като цяло тази територия беше напълно отстъпена на Lancia и FIAT.

Илюстрация: Таекан Лий

Тагове: ferrari ferrari suv
0 от 500