IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SSC ще покаже обновената Tuatara в Пебъл Бийч

Хиперколата се готви да подобри рекорда за скорост на Koenigsegg Agera RS

SSC ще покаже обновената Tuatara в Пебъл Бийч

Компанията от Северна Америка - SSC, ще представи обновената и готова за серийно производство хиперкола Tuatara по време на автомобилната седмица, която ежегодно се провежда в Пебъл Бийч, Калифорния.

SSC ще покаже обновената Tuatara в Пебъл Бийч

Според представители на компанията, хиперколата ще бъде от съвсем ново поколение, която ще се отличава с „несравним драг-коефициент“, както и с характеристики за  каране на писта. От компанията-производител твърдят, че Tuatara лесно би могла да подобри сегашния рекорд за скорост, който е 457,94 км/ч и принадлежи на Koenigsegg Agera RS.

Засега е известно, че Tuatara разчита на 6,9- литров V8 двигател с две турбини, чиято мощност е 1378 к.с. и 1733 Нм въртящ момент. Това позволява ускорението от 0 до 100 км/ч за около 2,5 секунди и изминаване на разстоянието от ¼ миля  за 9,75 секунди.

SSC ще покаже обновената Tuatara в Пебъл Бийч

Като дизайн хиперколата ще се доближава до концептуалния модел. Разликите ще бъдат в задната броня и триъгълните тръби на изпускателната система. Пълната информация за модела ще бъде предоставена по време на събитието, което ще се проведе между 18 и 26 август.

Снимки: SSC

Тагове: 2019 tuatara
0 от 500