IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche по пътя нa успеха

Успехите на Porsche продължават вече няколко години. Сега с въвеждането на пазара на няколко нови модели, продажбите имат всички шансове да продължат своя растеж.

Porsche по пътя нa успеха

До преди няколко години ексклузивна марка за луксозни спортни автомобили, сега Porsche предлага все по-масови автомобили, ако се съди по броя на продажбите. Porsche изпревари планираните продажби за последната финансова година, а за последните 6 месеца ръстът на продадените автомобили от марката е 19%. 

Постъпленията за същото време надхвърлят 5 милиарда долара. На първо място по продажби е SUV модела Cayenne, който след последния фейслифт успя да удвои продажбите си до 46 600 броя през последните 6 месеца. 

По данни на Automotive News, ръста на продажбите на американския и на немския пазар е по-умерен, съответно 11% и 4%, докато в други райони, като Азия и Русия ръста на продажбите е над 28%. 

Подобно развитие дава основания и за някои критики към Porsche, в които фирмата е упреквана, че е загубила своята ексклузивност, като пуска на пазара модели, които не отговарят на досегашния й имидж. Въпреки това фирмата е решена да продължи по този път, като сега се очаква да се появят нейни модели в още нови сегменти, което най-вероятно ще доведе до нов ръст на продажбите в близките години.  
0 от 500