IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R постави още един рекорд

Дженсън Бътън записа най-добро постижение на "Хунгароринг"

Honda Civic Type R постави още един рекорд

Компанията Honda успя да запише пети рекорд за автомобили с предно предаване в Европа, като с това приключи и цялото мероприятие Civic Type R Challenge 2018. Този път постижението е на бившия световен шампион във Формула 1 - Дженсън Бътън.

Honda Civic Type R постави още един рекорд

На дългата и тясна 4.38-километрова писта в Унгария екипът на Honda използва серийната версия на Civic Type R, оборудвана съст стандарни гуми. Рекордната обиколка се оказва и добър тест за системата за регулиране на амортисьорите, чиято цел е да осигурява по-твърдо и гладко управление по време на движение с висока скорост.

Honda Civic Type R постави още един рекорд

Хот-хечът все пак е претърпял някои промени,като специфична настройка на кормилната уредба и подобрена аеродинамика. След поставянето на рекорда Бътън сподели, че е изключително щастлив от постижението, тъй като именно на тази писта преди 12 години той печели първото си състезание във Формула 1.

Британецът не пропусна да похвали и автомобила, като според него той разполага с много добри спирачки и отлична скоростна кутия. Според Бътън връзката между автомобила и пилота е осезаема, като Honda Civic Type R е един от малкото автомобили, които са успели да запазят чара си през годините.

Honda Civic Type R постави още един рекорд

Времето на Бътън е 2 минути и 10,19 секунди, като то е с 0,66 секуди по-добро от това на Норберт Михелиц, който записа рекорда на трасето през 2016 г. с предишното поколение на модела. Така CivicType R постави 5 рекорда на европейски писти през тази година, след като преди това записа най-добри постижения на "Ещорил" (Португалия), "Спа-Франкоршан" (Белгия), "Маникур" (Франция) и "Силвърстоун" (Англия).

Снимка: Honda

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    GP ( преди 5 години )
    Най-бързата кола с предно предаване в света не означава, че не е по-бърз от wrx sti, focus RS, Golf R, Evo X, RS 3 и A 45AMG, като разбира се говорим за писта, не за драг. Ако се поинтересувате малко повече, ще установите, че не е по-бавен от конглокенцията с двойно задвижване дори и на права с изключение на старта, на трета предавка нещата се променят. Да не забравяме, че двойното задвижване носи със себе си едни допълнителни 100кг, които не могат да бъдат плюс при смяна на посоката на движение
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Още ... ( преди 5 години )
    един пирон в ковчега на саблезъбата кокошка рено мегаломан!
  • #4
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Жоро ( преди 5 години )
    Рекордьора има задно независимо окачване, а предишния модел сивик беше с греда отзад! Така че няма нищо чудно че новия сивик разбива конглокенцията в клас предно! Рено Меган РС е с греда, а форд отиде в по-престижния клас на 4х4 и просто ондата няма адекватен съперник в класа си!А че върви колкото А3 1,8Т с К04 да не отваряме дума(тунинг за 2К) ама иначе била велика ондата! Само едно задно независимо окачване и трябва на А3 преднячката и трепе наред онди-монди и рендета, нищо че е дръто!
  • #3
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия колко са жалки, търсят евтина слава и се опитват да приличат на големите с някакви измислени от тях рекорди. Те истинските рекорди са недостижима дисциплина
  • #2
    11 rate up comment 10 rate down comment
    HondaFen ( преди 5 години )
    Хондата си е супер колица, но с този гаменски маркетинг "рекорд за автомобил с предно", нямам думи! Или е рекорд за хот-хеч или не е! Кой му дреме дали най-бързата обиколка е с 4х4/задно/предно?
  • #1
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тая Хонда върна КОНкУрентите в детската градина.Толкова високо вдигна летвата, че другите ще трябва много да се постараят, за да е доближат поне малко по резултати!