IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Механичната трансмисия пази от крадци

Само 10% от колите в Щатите не са автоматик

Механичната трансмисия пази от крадци

Полицията в Нашвил, Тенеси разкри, че двама тийнейджъри са се опитали през седмицата да откраднат автомобилите на две дами, която едната я следили от няколко дни и при втория опит почти са успели.

Механичната трансмисия пази от крадци

Двамата пишманкрадци - на 15 и 17 години, свили ключовете на жената на паркинг, след което скочили в колата й. Секунди по-късно осъзнали, че са в кола с механична трансмисия и си нямат представа каква да подкарат автомобила. След което избягали, но малко по-късно полицията ги заловила.

Час преди да се сблъскат с невъзможната за каране кола, двамата се опитали да измъкнат друга жена от колата й, но тя започнала да свири с клаксона и да вика, което ги принудило да избягат.

Механичната трансмисия е донесла късмет на собственичката на колата, но всъщност т.нар. „ръчни скорости” днес се срещат много рядко в Щатите – по-малко от 3% от колите, продавани в САЩ се поръчват с механична предавателна кутия, като информацията е на Associated Press.

Според друго изследване, в момента по-малко от 10% от автомобилите в Щатите са с механична трансмисия, като този процент постоянно намалява. През 80-те години процентът е бил почти 35, след което от 90-те насам прогресивно намалява с всеки нов модел на големите марки, представени в Щатите.

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    оои ( преди 5 години )
    Ръчките са отживелица! След време ще се чудят младите как сме карали кола с 2 крака и 3 *** :). Всички нови технологии - хибриди, водородни, електрички нямат ръчки. Ще ги забравим както забравихме аудио касетките и плочите....
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма такова нещо. Няма автомат без ръчно превключване. Дори и тези от 80-те можеш да свалиш предавка надолу. Съвременните, особено с пера на волана, кефа е още по-голям.
  • #5
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Toзи който иска да излезе от завоя, намялява ПРЕДИ а не в завоя
  • #4
    28 rate up comment 3 rate down comment
    z8 ( преди 5 години )
    Този който иска да излезе от завоя
  • #3
    31 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Кеф от шофирането не означава само бясно каране.
  • #2
    7 rate up comment 25 rate down comment
    X ( преди 5 години )
    Ъъъъ кой човек, който се кефи на шофирането, намалява В завой?!??!
  • #1
    34 rate up comment 9 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Аетомата си има плюсове, но за мен удоволствието от шофирането се постига само с ръчна трансмисия.Да влезнеш в завой и да намалиш скоростта само със сваляне на предавка надолу, леко да отпуснеш съединителя, за да не усетят возещите се, че намаляваш.Феновете на автомата няма да ме разберят...