IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов седан на Proton

Proton, фирмата базирана в Малайзия, представи своя нов седан Saga.

Нов седан на Proton

Продажбите на този автомобил, който носи името на първия модел на Proton, ще започнат тези дни в Малайзия. 

За първи път автомобил с името Saga е произведен от Proton на базата на тогавашния Mitsubishi Lancer, през 1983 г. Първите автомобили на малайзийския Proton бяха създавани в съюз с Mitsubishi Motors. 


Сега, второто поколение на Saga е резултат от сътрудничеството на Proton с корейската фирма LG CNS и Lotus Engineering. Класическия седан с четири врати е създаден на базата на седана Savvy. Новата Saga е дълга 4257 mm, широка 1680 mm и висока 1502 mm. Разстоянието между осите е 2465 mm. 


Двигателят на автомобила е бензинов с обем 1.3 литра и мощност 69 kW (94 k.с.) при 6000 об/мин. a максималният въртящ момент е 120 Nm при 4000 об/мин. Предаването е към предните колела, а скоростната кутия може да бъде механична или автоматична. 


Автомобилът предлага пет места, интериорът е изпълнен добре от относително качествени материали. Обемът на багажника е 413 литра. 

Второто поколение на Proton Saga е в три варианта на оборудване, които обаче се отличават и по своя външен вид. Базисният модел например, се познава по черните брони. 


При другите две версии броните са боядисани в цвета на каросерията, а те се отличават по формата на отворите за въздух в предната броня и по други външни белези. 

Proton Saga засега ще се продава само в Малайзия, но в скоро време ще бъде предлаган и в страните от югоизточна Азия, Китай, Индия и Австралия.
0 от 500