IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Laguna – за първи път като седан

Renault, родоначалникът на големите автомобили със задна отваряща се врата, така наречения тип liftback, изглежда че изоставя досегашната си философия.

Renault Laguna – за първи път като седан

Големи, три обемни седани липсват от моделната палитра на най-голямата френска фирма, вече дълги години. В средния клас за последно това беше Renault 21, чието производство беше спряно в началото на 90-те години. 

За първи път в Европа, моделът със задна цялостно отваряща се страна (liftback), се появява през 1965 г. и това е Renault 16 (произвежда се от 1965 до 1980 г.). Този автомобил се счита и за родоначалник на моделите тип хечбек. Този тип автомобили властват в моделния ред на Renault вече повече от 40 години, включително и при луксозните модели Safrane и Vel Satis. 


Сега с новата Laguna и по-точно с нейния нов вариант, Renault се връща към класическите седани с три обемна конструкция на каросерията. 


На неофициалните снимки на тази нова версия на Laguna личи, че задната част е по-висока и по-дълга от наскоро представения liftback. От тези снимки с тежка маскировка обаче не може да се каже дали този модел ще има дължина по-голяма от тази на комби версията Grandtour. 

Промени най-вероятно ще има и в предната част на седана Renault Laguna, чиято премиера очакваме на автомобилния салон в Париж през септември.
0 от 500