IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Хамилтън се оплаква от Pagani Zonda?

Шампионът във Формула 1 има доста забележки към суперавтомобила

Защо Хамилтън се оплаква от Pagani Zonda?

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се оплака от управлението и скоростната кутия на италианския суперавтомобил Pagani Zond в голямо интервю за The Sunday Times.

Британецът притежава Zonda с доста екстри, като преди няколко години тази кола пострада, след като Люис катастрофира с нея в Монте Карло на прибиране от нощен клуб, но полицията потвърди, че пилотът е бил абсолютно трезвен.

Защо Хамилтън се оплаква от Pagani Zonda?

Сега Хамилтън обясни, че Zonda се отличава с „най-лошото управление на света”, но призна, че колата има „фантастичен звук”, както и недостатъчно добра трансмисия. Хорацио Пагани едва ли ще остане доволен от критиките на един от най-известните му клиенти.

„Нарочно си поръчах Zonda с механична трансмисия, тъй като не ми харесва как работи автоматикът, който използват в Pagani – обясни Хамилтън. - Автоматикът им работи по-зле от този на стария ми Smart Roadster. Аз имам по-високи изисквания от другите клиенти на Pagani, тъй като съм привикнал на бързото превключване на предавките и ако аз разработвам суперавтомобил, то той задължително ще е с механична кутия.”

Защо Хамилтън се оплаква от Pagani Zonda?

Колекцията на Хамилтън от автомобили вече наброява 15 коли, като скоро в нея трябва да се появи и новата звезда на Mercedes – Project One, който ще е задвижван от двигател, дериват на 1,6-литровия турбо мотор, с който Mercedes доминира в новата турбо ера във Формула 1.

Люис призна, че има планове да обогати колекцията си – с Mercedes-Benz 300SL и Ferrari 250 GT California Spyder, като италианското возило според него е най-красивата кола на света. Британецът притежава и две оригинални Shelby Cobra 427 – от 1966 и 1967 година, като купи първата след обстойни консултации с Каръл Шелби, а след това взе и втората, за да не навърта много километри на първата си Cobra.

Тагове: mercedes pagani zonda
0 от 500