IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q3 порасна на размери, но загуби двигатели

Компанията от Инголщад официално представи новото поколение на кросоувъра

Audi Q3 порасна на размери, но загуби двигатели

Премиум-марката на концерна Volkswagen Group – Audi, официално представи новата генерация на компактния си кросоувър Q3. Моделът е пораснал на размери, получил е нови електронни асистенти и системи за безопасност, но е останал без някои от предаганите до момента двигатели.

Audi Q3 порасна на размери, но загуби двигатели

Визуално новото Q3 до голяма степен прилича на умалено Q8, тъй като решетката на радиатора, оптиката, бронята с въздухозаборници и дори външните огледала са направени в същия стил. Промените отзад не са толкова радикални, като прави впечатление новата изпускателна система, която е интегрирана в бронята.

Копактният кросоувър значително е увеличил габаритите си. Дължината му е 4485 мм 4485 мм (+97 мм), широчината - 1856 мм (+25 мм), а височината - 1585 мм (-5 мм). Разстоянието между двете оси достига 2680 мм (+77 мм), благодарение на което има повече място за возещите се отзад пътници. В зависимост от положението на втория ред седалки, обемът на багажника варира от 530 до 675 литра (при първото поколение той беше 420 литра).

Досега Audi Q3 се предлагаше с бензинови двигатели с обем 1,4 и 2,0 литра (без версията RS), развиващи 150, 180, 200 и 220 к.с., както и с турбодизели с обем 2,0 литра, чиято мощост е 120, 150 и 184 к.с. Новата генерация ще има само 3 бензинови мотора и един турбодизел, като от Audi засега не разкриват техните характеристики.

Известно е само,че най-мощната бензинова версия ще получи 230 к.с. Двигателите ще се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия или с роботизирана S-tronic трансмисия със 7 предавки. От гамата отпада 6-степенният „автомат” Aisin TF-60SN, който се предлагаше за Северна Америка.
Audi Q3 порасна на размери, но загуби двигатели

Новото Q3 е оборудвано с последна версия на мултимедийната система MMI. В базовата версия са включени екран с диагонал 8,8 инча, при топ-вариантите е поставен 10,1-инчов дисплей. Системата поддържа Android Auto и Apple CarPlay, Wi-Fi hotspot, LTE, навигация Google Earth и DAB-радио. Освен това мултимедията работи с приложение myAudi app, благодарение на което колата може да се свърже със смартфон.

Досегашният цифров приборен панел на кросоувъра отстъпва място на цифровия  Audi virtual cockpit. В базовия вариант той разполага с 10,25-инчов дисплей, а като опция се предлага 12,3-инчов. За звука отговаря аудиосистема Bang & Olufsen с мощност 680 вата.

Второто поколение на Audi Q3 разполага с адаптивен круиз-контрол (във версията със S-tronic), който следи за пътната маркировка, а също така и поддържа разстояние от автомобила отпред в задръстванията. Има и система от камери за кръгово наблюдение, както и нов парктроник. За безопасността отговаря пакет pre sens, в който е включена система за предотвратяване на сблъсък. Той е достъпен още в базовата версия.

Производството на модела ще става в Унгария, като продажбите в Европа започват през ноември. Тогава трябва да станат известни и цените.

Снимки: Audi
Още снимки – в галерията горе

Тагове: audi q3
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А ти как мислиш? Дали няма да консумират масло!Това им е технологично заложено.Немските инженери, спокойно могат дя правят вурстове и дюнери, но коли в никакъв случай!Противопокязано им е и го доказват непрекъснато.
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    wOw ( преди 5 години )
    А, дали ще консумират масло новите двигатели? А !?
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По принцип плюя по ФВ и ауди, но тук ще направя изключение - страхотен интериор, много добра изработка. Говоря конкретно за дисплея - така трябва да бъде, а не онези смешни, заковани с пирон на таблото решения. Браво на ауди.
  • #2
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Новите двигатели от ФИАТ може да са по-малко на брой, но пък са по-качествени.Мъдър ход на ръководството на Ауди!
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не само двигатели губи, а и заден мост, дифернциал, турбо, трансмисия, окачване, компресия, масло, охлаждаща течност и т.н.