IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще видим и версия с три врати на Mazda2

Новият хечбек Mazda2 с три врати ще има световната си премиера на изложението в Женева след около два месеца.

Ще видим и версия с три врати на Mazda2
Така за първи път в историята на този модел ще се появи и вариант с три врати. Автомобилът ще бъде със същите двигатели с които е и хечбека с пет врати – два бензинови с обем 1.3 и 1.5 литра и един турбодизел с обем 1.4 литра. 


Също като версията с пет врати и тази с три има тегло по-ниско от 1 000 кг, но въпреки ниското си тегло се очаква и тя да получи пет звездички от теста за безопасност Euro NCAP. При тестовете през декември версията с пет врати спечели пет звездички за безопасност на пътниците. 

Новият хечбек с три врати става трета версия на модела Mazda2, като досега се произвеждаха хечбек с пет врати и предлаганата само на китайския пазар версия седан. Малко по-късно е възможно да се появи и спортната версия MPS Mazdaspeed. 

Освен Mazda2 с три врати, на автосалона в Женева Mazda ще покаже и концепцията Taiki с най-новото поколение роторен двигател, както и Mazda5 Hydrogen RE Hybrid и спортната кола RX8 след фейслифт.
0 от 500