IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на кабриолета Audi A3 започват през февруари

Продажбите на новото Audi A3 Cabrio, започват след по-малко от месец и фирмата показа нови снимки и даде повече подробности за този автомобил.

Продажбите на кабриолета Audi A3 започват през февруари

Audi A3 Cabrio предлага класически мек сгъваем покрив от модерни, леки и добре изолиращи материали. Напълно автоматично покривът може да се постави за 9 секунди, като е възможно това да стане и по време на движение, но със скорост не по-висока от 30 км/час. 


Кабриолетът предлага място за четирима пътници. За разлика от повечето автомобили от този клас, той има и практична насоченост, като след сгъване на двете задни седалки може да поеме багаж с обем 674 литра. Стандартният багажник при използвани 4 седалки е 260 литра, като обемът му не зависи от това дали покрива е сгънат или не. 

Компактния кабриолет на Audi ще се предлага в две степени на обзавеждане - Atraction и Ambition. Няма да липсва и традиционния за Audi спортен S-пакет, който идва със 17 цолови лети джанти, спортно настроено окачване, спортни седалки и други допълнения в интериора и екстериора. 


Размерите на кабриолета са: дължина 4238 mm, широчина 1765 mm и височина 1424 mm. В съобщението на фирмата се казва, че кабриолета А3 ще бъде предлаган в 15 цвята на лака, а платненият покрив може да бъде черен, червен или син. Добрата конкструкция на покрива позволява автомобилът да запази спортния силует на хечбека. Подгряваното задно стъкло е доста голямо и дава добра видимост. 


Благодарение на специалните изолиращи материали шумът в купето е много нисък и съпоставим с този при хечбека. При 140 км/час равнището на шума вътре е само с 1 dB по-високо от това при класическото Audi A3. Ако при спуснат покрив в колата пътуват само двама души на предните седалки, ще бъде удобно да се спусне дефлекторът зад тях, който значително ограничава циркулацията на въздух вътре в купето. 


Новият кабриолет на Audi ще се предлага с четири двигатели, два дизелови и два бензинови. Дизеловите ще бъдат с обем 1.9 и 2.0 литра TDI, с мощност съответно 77 и 103 kW. Максималната скорост на по-слабия е 185 км/час, а на по-силния 204 км/час. Ускорението от място до 100 км/час съответно 12.3 и 9.9 секунди. Комбинираният разход е 5.1 и 5.3 литра на 100 км. 

Бензиновите двигатели са с обем 1.8 и 2.0 литра от типа TFSI. Максималната мощност при тях е съответно 118 и 147 kW. Динамичните показатели на кабриото с бензиновите двигатели са впечатляващи. С по-малкия двигател ускорението от място до 100 км/ час е за 8.3 секунди, а с по-силния двигател за 7.3 секунди. Максималната скорост на първия е 218 км/час, а на втория 231 км/час. Комбинираният разход е съответно 7.3 и 7.6 литра на 100 км. 

Автомобилът ще бъде произвеждан в завода на Audi в Унгария, където заради него през последните месеци бяха наети нови работници.
0 от 500