IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault представи най-мощния Megane

Версията RS Trophy развива 300 коня и е настроена за каране на писта

Renault представи най-мощния Megane

Компанията Renault представи версията Trophy на новото поколение на хот-хеча си Megane RS. Тя е предназначена за каране на писта, като е поучила шаси Cup с по-твърди настройки и механична блокировка на диференциала.

Renault представи на мощния Megane

Renault Megane RS Trophy се задвижва от 1,8-литров бензинов турбомотор, който развива 300 с. и 420 Нм във версията със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с две съединителя. При варианта с 6-степенна механика въртящият момент е 400 Нм.
Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,7 секунди, което е с 0,1 секунди по-бързо от това при стандартния Megane RS. Максималната скорост достига 260 км/ч (вместо досегашните 255 км/ч).

В оборудването на хот-хеча влизат 19-цолови джанти с гуми Bridgestone Potenza S001 (от 2019 г. ще се предлага облекчен вариант, който е с 2 кг по-лек), спирачни механизми от специален метал с апарати Brembo, по-твърди амортисьори, пружини и стабилизатори.

Renault представи на мощния Megane

Шасито със завиващи задни колела е взето от стандартия Megane RS. Срещу допълнително заплащане версията Trophy може да бъде оборудвана със спортни седалки Recaro с алкантара.

Новото поколение на Renault Megane RS дебютира през миналата есен. Моделът получи хидравлични ограничители на налягането в амортисьорите, система за запис на телеметрията и избор на няколко режима на управляваща електроника.

Снимки: Renault

Още снимки - в галерията горе

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Астрата(0-100 за 6сек) е по-бавна от Мегана с 280 коня тоест за еднаква мощност 2 десети по-бърз а не 2 стотни освен това Меган РС в Европа е по-евтин от конКурентите а в България няма цена още
  • #10
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Реното си е Рено.Не ми го хвали.В нормалната си версия Megane RS струва 70000 лв.A 70000 лв за Рено искрено ме разсмива :)
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Astra OPC 2012 година която е супер тежка и е с 20к.с по-слаба дава 5.9 до 100. Тоя чиреп нали е по-лек и е супер нов и модерен.. само 2 стотни по-бърз?
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    (много конски сили на такова малко купе ускорението е посредствено)Не си прав и аз така мислех обаче има значение задвижването при предно задвижване това ускорение е максималното за това и Леон Купра с предно и БМВ 2ра серия с 50коня по-малко но със задно имат същото ускорение като Меган а Голф и S3 с 4х4 и същия двигател като на Беон Купра са 1 секунда по-бързи до 100
  • #7
    27 rate up comment 7 rate down comment
    вин ( преди 5 години )
    Уличните клишета, на каращите седма ръка коли, трудно се променят в главите -чукундури! Купувайте си "железни" 20 годишни пушещи ВАГини момчета, не четете за френски коли, дразните се много, ще се разболеете!
  • #6
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз определено не съм такъв дето казваш, но бих карал с удоволствие Рено Меган RS. На живо са супер ефектни и си имат една камара достойнства.
  • #5
    6 rate up comment 22 rate down comment
    1 ( преди 5 години )
    Само *** би карал френски автомобил.
  • #4
    9 rate up comment 21 rate down comment
    Хехехе ( преди 5 години )
    Дилърчитътъ са мобилизираха и почнаха с минусите! Ся чакама факта да фактоса некоя глупост и после цела вечер да бели лука на ТОР! ))))))
  • #3
    9 rate up comment 29 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 5 години )
    5.7/100 за най-хипер, супер "спортното" рено е добра стойност за един дизелов Голф! )))
  • #2
    12 rate up comment 31 rate down comment
    Кога ли ... ( преди 5 години )
    френска кола ще стигне "космическата" мощност от над 350к.с. и "светлинната" скорост от 300км/ч?Иначе тая саблезъба кокошка става като за ширпотреба, стига да не са се оляли с цената, че има още мноого бензин да хабят преди да достигнат Хонда на Ринга!