IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Chrysler с глобални разработки

Chrysler се надява да доживее по-добри времена и да остане един от големите световни производители на автомобили.

И Chrysler с глобални разработки

За да стане това, от групата разработват поредица от нови модели, предназначени не само за САЩ, но за всички световни пазари. 


Chrysler иска да последва пътя на друг голям американски производител - GM, който първи започна да разработва глобални модели на универсални платформи. След GM и Ford започна да разработва всички свои бъдещи модели на универсални платформи, създавани в глобални дизайнерски центрове. Сега е ред и на Chrysler да поеме по този път ако иска да оцелее. 

За разлика от другите две групи обаче, Chrysler не разполага с ресурси за да преустрои целия си моделен ред. Вместо това Chrysler ще направи промяната само при автомобилите от среден клас. 

Вчера, пред конференция организирана от автомобилната индустрия, шефът на Chrysler Боб Нардели (Bob Nardelli), разкри плана за създаването на глобален център за разработка на нови модели от среден клас, съобщава Automotive News. 

“Искаме да експериментираме с нова структура и организация, от дизайна, през конструкцията и производството, до маркетинга и реализацията”, казва Нардели. Chrysler вече пусна своя първи глобален модел под марката Dodge Journey(на снимката). Това е кросоувър, който поставя началото на промяната, като в скоро време ще бъде последван и от други изцяло нови модели.
0 от 500