IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Пиян” безпилотен автомобил развесели публиката в Гудууд (ВИДЕО)

Автономната кола на Siemens с мъка удържа посоката на движение

„Пиян” безпилотен автомобил развесели публиката в Гудууд (ВИДЕО)

Безпилотен автомобил, построен на базата на класически Ford Mustang от 1965 г., срещна доста трудности при преминаването на трасето на Фестивала на скоростта в Гудууд (Вбр). На водача на няколко пъти му се наложи да поеме управлението, тъй като машината се опитваше да се удари в оградите. Затова и тя беше наречена от публиката „пияница”.

„Пиян” безпилотен автомобил развесели публиката в Гудууд (ВИДЕО)

Автономният Mustang е създаден в чест на 25-годишнината на Фестивала със съвметните усилия на Siemens и на университета в Кренфийлд. Колата е с оригинналния си двигател, но кормилното управление е адаптирано към компютърна система. Ново е е и окачването. В пространството безпилотната машина се ориентира с помощна на тризмерна карта и GPS.



Вторият автономен автомобил, който премина през трасето, стана състезателния Robocar. За разлика от Mustang, тази машина се справи отлично, като показа добро темпо и не допусна произшествия.



Задвижването на Robocar става с помощта на електрически силов агрегат, развиващ мощност от 500 к.с. За управлението на колата отговаря платформата NVIDIA DRIVE PX 2.

Видео: Festival of Speed

Тагове: mustang
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    резидент Радев ( преди 2 години )
    Кой им е писал софтуера на тези от Сименс. Някой астралопитек или индийче от Нанагорни Раджастан за 5 долара на час, което не знае как изглежда асфалтово шосе... Явно затова от Порше запад ми казаха веднага след като си взема колата да изключа асистента за каране в лента. Казаха, че заради бледата маркировка ще ме засили в някоя мантинела, но явно не е само заради маркировката...;-)
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Имам прахосмукачка Сименс.Доста добра.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Сименс отива на бнището на историята като Телефункен Грундиг и тн.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    METAXA ( преди 5 години )
    Каде избрахте точно пък Мустанг бе !? Това е модел за ръчно управление от ,да го чувстваш , да ти стане кеф от шофитането. За радио-управляем модел си изберете освен класика
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Самодоволен Шваб ( преди 5 години )
    Чакай ти от корумпирана фирма като сименс да направи нещо смислено. На тях им дай да си пробутват свръх скъпата техника на правителства срещу рушвети.Разните им дреболии от сорта на домакинска техника стават, от там нататък - мъка