IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заместникът на Alfa Romeo 147 ще бъде по-голям и по-луксозен

Официалната премиера на Alfa 149 ще бъде най-вероятно през втората половина на тази година, а на пазара автомобилът ще се появи в началото на 2009 г.

Заместникът на Alfa Romeo 147 ще бъде по-голям и по-луксозен

В момента в северна Европа новата кола се тества усилено. 


Сегашния модел Alfa 147 вече е силно притеснен на пазара от многото конкуренти в този сегмент, но въпреки това през миналата година са продадени около 60 000 броя от този автомобил. Това го прави втория по продажби модел на фирмата. 

Потенциалът на модел на Alfa в ниската средна класа е доста висок и с новата Alfa 149 италианците смятат да заемат полагащото им се място. 

Първите неофициални снимки на автомобила по време на тестове, се появиха тези дни в интернет, заедно с компютърни образи за които се счита, че са много близки до истинския вид на модела. 


Вече е известно, че каросерията с пет врати ще има някои общи части с Fiat Bravo. Няма да има Alfa 149 с три врати, като тази роля ще бъде превзета от бъдещия модел, засега известен като Alfa Junior. 

Alfa 149 ще има дължина от 4.3 м, която я приближава повече до седана 156. За производството й ще се използва платформата на Fiat Bravо, като ще има възможност да се поръчва и версия с активно окачване, ограничаващо наклона при завои. 

Също като бъдещия Junior, и Alfa 149 ще бъде с новите двигатели от типа MultiAir на групата Fiat, а стандартната скоростна кутия ще бъде с шест степени. Най-мощният двигател монтиран на 149 ще бъде шест цилиндровия агрегат, който познаваме от Alfа GTA. 

Вече е известно, че цената на новата Alfa 149 ще започват от около 20 000 евро, което отразява качването на този автомобил в по-горен сегмент в сравнение с Alfa 147. На това ще отговаря и много богатото оборудване, сред което прави впечатление 3D навигация и висококачествена мултимедийна система.
0 от 500