IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC подреди най-надеждните автомобили

Немският автомобилен клуб ADAC публикува своето класиране за най-сполучлив автомобил на годината.

ADAC подреди най-надеждните автомобили

Automedia.bg вече ви информира, че това е BMW X3. Сега от ADAC публикуват официално своето класиране, което се появява няколко дни след това, направено от Auto Bild и TUV, което също така ви представихме. 

При двете изследвания има съществена разлика в крайния резултат, като според данните на станциите за техническа инспекция на автомобилите в Германия (TUV), най-надеждни през годината са били Mazda 2 и Mazda 3. 



Подреждането на ADAC, което поставя на първо място BMW X3, е направено на базата на докладите от така наречените „жълти ангели”, автомобилите за техническа помощ на Автомобилния клуб, които членовете могат да повикат при проблем на пътя. 

Сега за първи път в не дългата история на изследването на ADAC, на първо място (а и в челната тройка), са само немски автомобили. През миналата година първа в това подреждане беше Mazda Premacy, а преди това отново японски автомобили - Toyota Yaris и Toyota Avensis.
През тази година специално жури избра за ADAC и най-добрата техническа иновация, влезнала в серийно производство през годината. Победител е двигателят 1.4 TSI със седем степенна скоростна кутия, разработени от Volkswagen. На второ място е поръчаната от Европейската комисия система eCall, за автоматично повикване на помощ при катастрофа.  Ето пълния списък на десетте най-сполучливи автомобили за 2008 г., според анализа на ADAC:1. BMW X32. Audi A23. BMW 14. MINI5. Mazda 36. Mercedes CLK7. Audi A48. BMW 39. Mercedes SLK10. Mitsubishi Space Star
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    фен ( преди 14 години )
    ще им се на германците някой да каже че произвеждат коли а не таратайки.за съжаление дори и малкото немски модели които могат да се нарекат коли на 4-5 години изглеждат като таратайки защото за да са конкурентно способни немските фирми влагат материали със съмнително качество.ако се влагат надеждни матриали немските коли стават некункорентноспособни по отношение на цената
  • #1
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Обективен. ( преди 14 години )
    Как са допуснали цели две коли,който не са произведени в германия в класацията?Ау излагат се.Трябва да има само немски коли :) а в руските тестове за най-добри коли ще има само..... :) е може да допуснат и някоя румънска-ей така от кумува срама.