IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 3008 ще се намести в сегмента на мини вановете

В досегашната генерация на Peugeot с модели завършващи на „7”, ролята на автомобил тип MPV играеше Peugeot 307 SW.

Peugeot 3008 ще се намести в сегмента на мини вановете

Сега при моделите завършващи на „8” нещата се променят. Вероятно това се дължи на успеха, който постигна „роднинския” Citroen C4 Picasso. 


В същия сегмент вече очакваме и Peugeot 3008. И двата мини вана ще използват една и съща платформа, идваща от моделите на ниската средна класа на групата PSA Peugeot Citroen. 

Макар Peugeot да влиза в този сегмент с няколко години закъснение, ще има какво да предложи. Дизайнът естествено ще бъде в стилистиката на Peugeot 308. 


От тези „шпионски” снимки на Peugeot 3008 може да се види малко, поради силната маскировка. Все пак става ясно, че покривът ще бъде доста висок, вероятно по-висок от този показан при концепцията, която видяхме миналата година във Франкфурт. От двете страни ще има две плъзгащи се врати, а колата ще предлага места за седем пътници. 


С Peugeot 3008 ще видим и новото поколение на популярните двигатели HDI common rail на PSA. Очаква се те да имат разнообразна палитра от работни обеми, като се започне от 1.4 и се стигне до 2.4 литра.
0 от 500