IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сляп турчин постави рекорд за скорост

Певецът Метин Шентюрк разви 292,89 км/ч зад волана на Ferrari 430

Сляп турчин постави рекорд за скорост

Оказва се, че липсата на зрение не пречи за поставянето на рекорд за скорост. Не само, че е възможно, но в Книгата на рекордите Гинес има специална секция, в която незрящи хора се състезават помежду си!

Незрящ турчин постави рекорд за скорост

Новият рекордьор стана турският певец Метин Шентюрк, който вдигна средна скорост от 292,89 км/ч зад волана на  Ferrari 430. Това е с 6,89 км/ч по-бързо от досегашното най-добро постижение, поставено от незрящ британец преди 5 години.

Това стана на пистата на летището в град Урфа. Дължината й е 4000 м, а ширината - 45 м. В един от опитите Шентюрк дори вдигна 303 км/ч. След финиширането певецът получи сертификат от Гинес, в който пише, че той е "най-бързият сляп човек, управлявал автомобил самостоятелно".

Незрящ турчин постави рекорд за скорост

Излизайки от колата, Шентурк се разплака. Той разказа, че загубил зрението си на 3 г., но винаги изпитвал стремеж към скорост и адреналин. "Никога не съм мислил, че ще дойде време, когато не ще успея да намеря думи, за да опиша емоциите си. Много съм щастлив. Всичко това приличаше на танц със смърт, но съм доволен от успеха си ", каза Шентюрк.

Тагове: ferrari 430
0 от 500