IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac ще прави серийна версия на купето CTS

Версията купе на Cadillac CTS беше показана на изложението в Детройт само преди дни.

Cadillac ще прави серийна версия на купето CTS

От фирмата още отсега потвърдиха, че този автомобил ще бъде произвеждан в серийна версия от юни 2009 г. Колата ще стигне до дилърските салони още през същата година, като модел на 2010 г. 


По отношение на цената този модел ще бъде позициониран под сегашния роудстер Cadillac XLR. Така това ще бъде най-евтиният Cadillac с две врати. 

Дизайнът на серийната версия няма да се промени съществено от концепцията. Силуета на спортен fastback и острите линии се запазват. Предния край на автомобила, калниците, задните светлини и ауспуха на концепцията ще бъдат леко променени при серийната версия. 


Cadillac е една от малкото марки в групата GM, която има собствен стил в дизайна. Все още не се знае с какъв двигател ще бъде серийната версия, но може да се предполага, че това ще бъде V8 с обем 6.2 литра, подобен на този който познаваме от Cadillac CTS-V и Corvette. Двигателят е с директно впръскване на горивото и технология за изгаряне на био-гориво E85. 


Интересно е, че се говори за шест цилиндров дизелов двигател, нещо нетипично за Cadillac досега. Това може да говори за евентуални пазарни амбиции на Cadillac в Европа.
0 от 500