fallback

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Ромен Дюма записа най-доброто постижение в историята на надпреварата

Електромобилът Volkswagen I.D. Pikes Peaк, оборудван със система за задвижване на четирите колела и силов агрегат с 680 к.с., записа три феноменални постижения по време на ежегодното състезание за изкачване на върха Пайкс Пийк в Колорадо.Пилотът Ромен Дюма спечели легендарната надпревара, като не само постави рекорд сред автомобилите с електрическо заoвижване, но и сред всички машини в историята на състезанието. Французинът преодоля дългото 19,99 км трасе за 7:57,148 минути, като подобри абсолютния рекорд, записан от Себастиан Льоб с бензиновото Peugeot 208 T16 през 2013 г. - 8:13,878 минути.Дюма успя да постигне и най-висока средна скорост – 146,7 км/ч по трасето, което има цели 156 завоя. Така той става първият пилот в историята на Пайкс Пийк, който успява да слезе под 8 минути в надпреварата, провеждана от 1916 г. насам.Вторият триумф на концерна Volkswagen беше донесен от кросоувъра Bentley Bentayga. Управлявана от легендата Рис Милън машина записа време 10:49, 911 минути, като това е най-доброто време в историята сред серийните кросоувъри и всъдеходи. Предишното най-добро постижение в този клас принадлежеше на Range Rover Sport – 12:35,610 минути.Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d. pikes peek
fallback
  • #3
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Тъкмо мислех да пиша под друга статия, че чакам постване на новината.Хайде сега кажете че електромобилите не стават, но имайте предвид че този е от любимата ви марка!!!И кво като е 400кг по тежък от този на Льоб???Електрическото задвижване е уникално, но някои го разбират бавно и по трудния начин.
  • #2
    DAS AUTO ! ( преди 5 години )
    За пореден път от VW доказаха КАТЕГОРИЧНО, че каквото не са поискали - не са го направили!Влезнаха в париж дакар - нямаха конКУРенция,в рали шампионата- също !Пайкс Пийк - изядоха го !DAS *** ! !
  • #1
    Станчев ( преди 5 години )
    Das ***!
fallback
Последни