fallback

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Ромен Дюма записа най-доброто постижение в историята на надпреварата

Електромобилът Volkswagen I.D. Pikes Peaк, оборудван със система за задвижване на четирите колела и силов агрегат с 680 к.с., записа три феноменални постижения по време на ежегодното състезание за изкачване на върха Пайкс Пийк в Колорадо.Пилотът Ромен Дюма спечели легендарната надпревара, като не само постави рекорд сред автомобилите с електрическо заoвижване, но и сред всички машини в историята на състезанието. Французинът преодоля дългото 19,99 км трасе за 7:57,148 минути, като подобри абсолютния рекорд, записан от Себастиан Льоб с бензиновото Peugeot 208 T16 през 2013 г. - 8:13,878 минути.Дюма успя да постигне и най-висока средна скорост – 146,7 км/ч по трасето, което има цели 156 завоя. Така той става първият пилот в историята на Пайкс Пийк, който успява да слезе под 8 минути в надпреварата, провеждана от 1916 г. насам.Вторият триумф на концерна Volkswagen беше донесен от кросоувъра Bentley Bentayga. Управлявана от легендата Рис Милън машина записа време 10:49, 911 минути, като това е най-доброто време в историята сред серийните кросоувъри и всъдеходи. Предишното най-добро постижение в този клас принадлежеше на Range Rover Sport – 12:35,610 минути.Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d. pikes peek
fallback
  • #23
    До Анонимен ( преди 5 години )
    Да за това сега Льоб в ТЦР си купува два голфа за отбора хХАхахАХ :)защото те Фау ве нищо не става от тях :)) айде стига простотии и омраза преглътнете го това един път и се радвайте на живота... това са едни *** ТЕНЕКЕТА ДЕТО НИ ВОЗЯТ. АЗ чакам с нетърпение да мога да се придвижвам безопасно на колело до работа!
  • #22
    gabron ( преди 5 години )
    ами това е бъдещето... много скоро рекордите няма да могат да се бият с нищо друго освен електричка....
  • #21
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ааа ВАГ пишат истария, а чичо Тръмпи ги праща в историята. Баси малшанса имат тея :(
  • #20
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде гледа Electric gt?По някоя телевизия или?
  • #19
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAG къртят навсякъде - хибриди - то не беше Porsche 918 на нюрбургринг, не беше льо ман. Сега и електрички - пайкспийк а скоро и формула Е.А оня дето пише, че това състезание не било нищо, по - добре да не пише в автомобилни форуми защото всички ще му се смеят.
  • #18
    pfff ( преди 5 години )
    *** фенове на Тесла пак не разбраха за какво става дума. Идеята е че ФВ направиха ел. кола която не само да върви направо а и да завива, тука е голямата разлика. Тесла се тупа в гърдите с някакви драг състезания, ама дойде ли ззвой голямото тегло си казва думата, а и Тесла няма технологичните възможности да създаде която да може да се справи със завоите въпреки голямото тегло. Вкарай Тесла S на писта и гледай сеир.
  • #17
    Анонимен ( преди 5 години )
    като го направят със серийна кола, може и да се брои за нещо
  • #16
    Бачо Киро ( преди 5 години )
    Първият под 8 минути от 1916... ***, пистата няма нищо общо в сегашния вид. Всичко е асфалт вече. Ще направи подобно време на оригиналната писта друг път...Вървят сешуарите, но са без никакъв патос...
  • #15
    Този ( преди 5 години )
    Хайде сега германските фенове кажете, че електромобилите не стават!
  • #14
    Анонимен ( преди 5 години )
    Феновете на рзни тревокосачки и бодопръскачки, реват на умряло. Обаче фактите са си факти. ВАГ пишат историята в автомобилните спортове. Където не са отишли там не са размазали другите. При това ги размазват от раз.
fallback
Последни