IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Акциите на германските производители на борсите в САЩ започнаха да падат

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Само преди дни президентът на САЩ Доналд Тръмп отнова заплаши европейските автомобилни прозиводители с въвеждане на мита на тяхнната продукция. Засега нещата се ограничават с изявления на Трълп в Twitter, но автомобилни издания от Западна Европа потърсиха за коментар дилъри на BMW и Audi, за да научат позицията им.

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Пред Automotive News вицепрезидентът на компанията Priority 1 Automotive Group - Марк Коен, изказа сериозно притеснения относно плановете на американския президент да въведе данък от 20% от внасяните от ЕС автомобили в САЩ. Той очаква подобно решение да се отрази негативно не само на рейтинга на Тръмп, но и да доведе до трагични последствия за компанията, която продава автомобили на концерните Volkswagen AG и Daimler AG в Балтимор, щата Мериленд.

На подобно мнение е и Франк Урсомарсо, шеф на компанията Union Park Automotive, която се е специализирала в продажба на автомобили от марките BMW, Jaguar и Volvo в щата Делауер. Според него, намеренията на Тръмп са доста плашещи, тъй като ще доведе до оскъпяване на немските коли и така ще даде предимство на компаниите, които произвеждан автомобили на територията на САЩ.

„Ние предлагаме BMW 750, за което получаваме 111 000 щатски долара. Ако обложите с 20% мито този автомобил, той няма да се продава така, както в момента”, категоричен е Урсомарсо.

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Президентът на Американската асоциация на дилърите Коди Ласк на свой ред смята, че ако Тръмп въведе подобни мита, това ще доведе до подронване на доверието към американския автомобилен пазар. Това, в съчетания с увеличение на цените на стоманата и алуминия, може да предизвика катастрофа в автомобилната индустрия.

През 2017 г. Mercedes-Benz е продал в САЩ 373 240 нови автомобила, като резултатът е подобен на тези от 2016 и 2015 г. В американските заводи на марката се произвеждат единствено кросоувърите GLE и GLS, както и седанът C-Class (от края на 2014 г.).

Дилърите на Audi и BMW в паника след заплахите на Тръмп

Резултатът на BMW за миналата година е 305 685 бройки, като през 2016 той е 313 174, а през 2015 – 346 023. В Щатите компанията произвежда кросоувърите X3, X4, X5, X6 и X7, докато останалите модели се внасят предимно от Германия.

На свой ред принадлежащатите на концерна Volkswagen Group брандове Volkswagen, Audi и Porsche записаха през 2017 г. съответно 339 676, 226 511 и 55 420 продажби. Компанията Volkswagen произвежда в завода си в Чатануга, щата Тенеси, кросоувъра Atlas и седана Passat, докато останалите модели не само на бранда, но и на концерна като цяло, се внасят в САЩ от чужбина.

Веднага след изявленията на Тръмп акциите на двата най-големи германски производителя - Daimler BMW и Volkswagen AG, започнаха да падат, което допълнително усложнява положението на концерните в САЩ.

Снимки: Autonews
 

Тагове: bmw audi
0 от 500
  • #13
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAG, обясно ни ТИ какво спечели от това, че немското лоби слага мита на японските автомобили! Много ще ми е интересно да разбера ... ти позиция по въпроса по който се изказа така глупаво.Аз ще ти кажа моята позиция. Японските автомобили са по-добри във всяко отношение и немците това много добре го съзнават. Те нямат желание да има една истиска конКУРенция. Те искат да властват с подмолни средства.Факт!
  • #12
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Удряй бай Дончо!Никаква милост за мошениците.
  • #11
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    М***л0умното ВАГ-ин***лче голяма печалба удари от немското производство. Нааправо милионер става, като продават повече неговите любими мошеници. А аз и потребителите на хубави, здрави и икономични автомобили ще спечелим от падането на митата за японски коли с това, че ще можем на по-тънка цена да си купуваме технически издържани превозни средства. Да, но германците ги е страх и поради тази причина не махат митата, за да си запазят продажбите не заради качество, а по изкуствен и мошенически начин.
  • #10
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Кольо ( преди 5 години )
    ти пък какво печелиш от немското производство,***!
  • #9
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Бжежински ( преди 5 години )
    Тръмп ще смачка немските недоразумения как си требе.германия колос на глинени крака!
  • #8
    22 rate up comment 0 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 5 години )
    никога не е късно да научиш нещо ново...ето че научих, че съществува концерн на име Daimler BMW...
  • #7
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Все едно като имаше акциз едно време и това да спираше мутрите да карат лъскави коли. Пука му на лекаря, адвоката, или бизнесмена че лизинговата вноска ще му се качи с 100 долара като взима толкова за минута. Е не е приятно, но това няма да повиши продажбата на ония американските сандъци. То е като тука, бензина скочи с 10% и кво, освен да пишат по фийса друго нищо всеки сипва и кара, по скоро Тръмпи иска събере малко пари от богатите, но по заобиколен начин, щото държавата е фалирала.
  • #6
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ей колко е *** българина и в частност този малоу.мник 1 коментар по надолу. Нали като сложат японците мита на немските талиги, няма да има работа за тебе бе ***. Целта на митата е да отворят производства в САЩ и Япония, а не в европа. Ти в япония ли живееш просто човече?
  • #5
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В крайна сметка сиренето е с пари и това беше неминуемо да се случи в даден момент.И без това цените в САЩ са значително по-ниски за редица стоки, нека се научат какво е да си плащаш както трябва.
  • #4
    19 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Еми нука да видят как е! Хубаво ли е вурстове да ви слагат мита на талигите, а?А вие как не махате митата на японските автомобили в гАйропа. Ето така и на вас трябва. Японците и те трябва да въведат мита на европейските стоки щом европейските мита за техните не ги махат.Смешна работа са това швабите. Все някой им е крив и виновен, че са некадърни. Мислят си, че всички трябва да се съобразяват с тях. Да ама не са познали. Крайно време е да бъдат сложени на място!