IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

През март в Женева Volvo ще покаже ХС60

През миналата година повече от 50% от автомобилите на Volvo продадени в САЩ са били във версия комби или кросоувър. В Европа тези версии на моделите на шведската фирма също са много популярни.

През март в Женева Volvo ще покаже ХС60

Това се разбира от Volvo и техните планове предвиждат разширяване на предлагането именно на модели от този тип. 


Първият който ще видим ще бъде кросоувъра XC60, който ще направи дебют на изложението в Женева през март тази година. Продажбите на Volvo XC60 ще започнат до края на тази година или най-късно в началото на 2009. 

От Volvo все още не са дали никаква техническа информация за серийната версия на този модел. Има неофициални данни, че базисен ще бъде бензиновия двигател с обем 1.8 литра. След него ще идва турбо агрегата с обем 2.5 литра, а най-мощен ще бъде шест цилиндровия с обем 3.2 литра. Сред дизеловите двигатели, най-вероятно с XC60 ще видим агрегатите с обем 1.8 литра и 2.3 литра. 

Volvo XC60 ще влезе в сегмент на пазара в който се очертава много силна конкуренция. Някои от най-изявените съперници на бъдещия модел на шведската фирма са Mercedes GLK, Audi Q5, BMW X3, Land Rover Freelander/LR2 и VW Tiguan.
0 от 500