IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Auto Bild/TUV: с най-малко повреди Mazda2 и Mazda3

Auto Bild TÜV Report се прави вече десет години. Това е изследване, което специално за Auto Bild се прави от организацията отговаряща за техническите прегледи на автомобилите (TÜV) в Германия.

Auto Bild/TUV: с най-малко повреди Mazda2 и Mazda3

В продължение на цяла година се събират данните от техническите прегледи и проблемите показани от 194 най-популярни в Германия модели автомобили на възраст от три до 11 години. На базата на тези данни се прави класиране в различните категории на автомобилите с най-малко показани повреди при техническите прегледи. 



В доклада на Auto Bild TÜV за тази година абсолютни победители във всички категории са два модела на Mazda. В категорията автомобили стари до три години Mazda2 и Mazda 3 показват забележителен резултат, като само 1.2 %, съответно 1.4 % от тези модели са дали някакъв проблем при техническите прегледи. 



В останалите четири възрастови категории начело са Porsche 911, Toyota RAV4, Porsche Boxster и Porsche 993. 

На дъното в класацията с най-много открити повреди при техническите прегледи са Kia Carnival, Renault Twingo и Alfa 145/146. 

Най-общо може да се заключи, че и при класирането тази година първите места се поделят от японски и немски автомобили. След двете мазди, на трето място с еднакви точки са Ford Fusion и Volkswagen Golf. Във всички възрастови категории най-много свои представители на челните три места имат Toyota - десет, Porsche - девет, Mercedes-Benz – осем, Mazda и Subaru по седем и Ford и Honda по два модела. 

В изследването от тази година прави впечатление фактът, че качеството на автомобилите по немските пътища става все по-добро. Общият дял на колите в категорията „автомобили със сериозни повреди” през тази година се е понижил съществено – от 18.2% през миналата година на 15.7% през тази. Толкова нисък този показател в доклада на TUV е бил само през 2000 г. Това се дължи на по-доброто качество на новите автомобили, както и на по-добрата поддръжка за старите автомобили в Германия.
0 от 500