IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортното Bentley Bentayga ще вдига над 300 км/ч

Модификацията ще получи и много промени в дизайна

Спортното Bentley Bentayga ще вдига над 300 км/ч

Още през април 2016 г. британският производител Bentley обяви, че готви спортна версия на първия кросоувър в историята си – Bentayga. Сега главният дизайнер на компанията Щефан Зилаф разкри пред Autocar любопитни подробности за автомобила.

Спортното Bentley Bentayga ще вдига над 300 км/ч

От думите му става ясно, че спортната Bеntayga ще се отличава доста като външен вид от стандартия модел. Какви точно ще бъде промените, Зилаф така и не уточни, но бе категоричен, че кросоувърът ще бъде лесно разпознаваем благодарение на някои допълнителни елементи по екстериора.

Що се касае до двигателя, в Bentley ще продължат да залагат на 6,0-литровия битрубо W12, с който сега е оборудвана най-мощната версия на модела. При нея моторът развива 600 к.с. и 900 Нм, но тези характеристики ще се подобрят. Така нова версия ще развива максимална скорост от над 301 км/ч и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Дизайнерът не уточни и кога ще бъде премиерата на спортната версия на SUV-модела. Съвсем неотдавна Bentley представи две нови модификации на Bentayga – хибридна и с V8 мотор, което означава, че топ-вариантът почти сигурно ще бъде показан догодина.

В британската компания готмят още две премиери до края на десетилетието. Това са новите поколения на моделите Continental GTC и Flying Spur.

Снимка: Bentley

Тагове: suv bentley bentayga
0 от 500