IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скоро ще видим серийната версия на новото купе на Renault

За Renault, новата Laguna е толкова важен модел, че шефът на фирмата Карлос Гон заяви, че фирмата залага своята репутация за успеха на новото поколение на седана.

Скоро ще видим серийната версия на новото купе на Renault

Вече се знае, че наред с него, Renault възнамерява да пусне още няколко варианта на този автомобил, включително купе с две врати, което ще видим още в средата на тази година. 


Всъщност вече сме виждали купето на базата на Laguna като концепция, но серийната версия ще бъде почти идентична. Прозорци без рамки, автоматична скоростна кутия с шест степени, затъмнени джанти, диодни LED светлини, заден дифузьор, това са все елементи от концепцията, които ще видим и при серийната версия. 

Renault все още обаче не дава информация за техническите особености на купето. Очаква се двигателите да бъдат същите, които сега се предлагат със седана. Това означава бензинови и дизелови двигатели с обем от 1.6 до 2.0 литра и мощност от 112 до 204 к.с. Най-силен ще бъде бензиновият двигател V6 с обем 3.0 литра. 

Една от по-интересните системи, които за първи път ще видим при Laguna купе, е кормилната система управляваща и четирите колела, наречена Active Drive. Системата на Renault включва компютър който следи усилията в кормилната уредба, скоростта на колата и условията на пътя всеки десет милисекунди и настройва задните колела под най-добрия за конкретната ситуация ъгъл. От Renault заявиха, че новата кормилна система скоро ще видим и при други модели.
0 от 500