IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да завиеш на 180 градуса за 378 см

Известният каскадьор Тери Гранг (Terry Grant) показа невероятен номер по време на британското автомобилно шоу Autosport International Show.

Да завиеш на 180 градуса за 378 см

С Renault Twingo GT с мощност 100 к.с., той постави нов световен рекорд, като на скорост е успял да завие с колата на 180 градуса между две бариери, поставени една от друга на разстояние превишаващо дължината на колата само с 18 см. 


Постижението на Грант ще бъде вписано в Книгата на рекордите на Гинес. За четири дни в които е било провеждано шоуто, Грант е направил 12 подобни изпълнения, като при всяко следващо разстоянието между двете бариери е било намалявано. 

Грант е подкарвал реното, след което като достигне първата бариера рязко е трябвало да завие на 180 градуса преди да стигне втората бариера, като не засегне нито една от тях. 

При последното изпълнение, което ще влезе в Книгата на Гинес, двете бариери са били на разстояние 378 см една от друга. Новият рекорд за завой на 180 градуса в движение е реализиран на разстояние с метър и половина по-късо от това на досегашния. 

Тери Грант прави подобно шоу по цял свят през последните 12 години и сегашното му постижение е негов 16 световен рекорд.
0 от 500