IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover обещава автономен офроуд

Британската компания повежда технологията в нова посока

Land Rover обещава автономен офроуд

Преди 2 години Land Rover обяви, че разработва програма за автономно офроуд придвижване на автомобили, а сега идва ред на инвестиция в размер на 3,7 милиона лири, за да продължи развитието на технологията.

Land Rover обещава автономен офроуд

Става въпрос за проекта Cortex на Land Rover, който трябва да създаде автономни офроуд возила, който да могат да вървят във всякакви атмосферни условия, без значение дали става въпрос за кал, дъжд, сняг, лед и т.н.

Системата използва т.нар. „5D” техника, която комбинира звук, видео, радар, светлинни реакции и информация за разстоянието до отделни обекти (LIDAR), като обработването на информацията се случва в реално време. Почти всички големи автомобилни производители разработват автономни технологии, но Jaguar Land Rover ще използва опитът, натрупан от британската марка в офроуд приключенията, за да даде нова посока на тези търсения.

„Важно е да развием така автономните ни автомобили, че представянето им да отговаря на очакванията, които имат клиентите към моделите на Jaguar и Land Rover – обясни Крис Холмс, мениджър на проектите за автономните автомобили и свързаността в JLR. – Автономното придвижване е неизбежно и ние трябва да направим така, че да предложим най-забавните и сигурни пътувания с тази технология.”

Снимка: Land Rover

 
Тагове: land rover lidar
0 от 500