IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Запорожец” постави рекорд по вместимост (ВИДЕО)

Малкият автомобил успя да побере 17 възрастни

„Запорожец” постави рекорд по вместимост (ВИДЕО)

Рекорд по побрани хора в ЗАЗ-968м бе регистриран по време на шоу за ретро-автомобили в Запарожие. В малката машина успяха да се съберат 17 души, което е с трима повече от най-доброто постижение досега, поставено през миналата година.

„Запорожец” постави рекорд по вместимост (ВИДЕО)

Натъпканият с хора автомобил така и не успя да потегли. Причината обаче не е в тежестта на пасажерите, съобщава РИА „Новости”. Просто кракът на един от тях е попречил да шофьора да тръгне. Друг от участниците в експеримента призна, че трудно е дишал.



Абсолютният рекорд при такъв автовобил е поставен още през 2007 г., когано в ЗАЗ-965 влизат 26 души. Това обаче са само деца на възраст от 5 до 13 години.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Моя личен рекорд е 11 младежа (мезду 17-20 годишни). Спряха ни и понеже двама бяхме на покрива, ни казаха, че ако се съберем всички вътре няма да ни пишат акт и ни амбицираха. Е смяха се и те и ние, но ние по-малко :) Забавно беше, но ЗАЗ-а се огъна в средата и не можехме да затворим вратите :) Е, движехме се дори, цели някоко км минахме в този вид.