IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Номерата на лимузината на Путин са от ръждива Волга

Мистерия с регистрационните табели на новия автомобил на руския президент

Номерата на лимузината на Путин са от ръждива Волга

Новата лимузина, возеща президента на Русия – Кортеж или ЕМП-41231SB, както е производственото й означение е факт. С нея Владимир Путин започна новия си президентски мандат вчера, а появата на луксозния автомобил породи интересни коментари.

Номерата на Путин са от ръждива Волга

Част от тях са свързани с традиционното за руското автомобилостроене „заемане” на идеи, особено що се отнася до дизайна. И ако автомобилът ви изглежда познато, то със сигурност сте виждали тези дизайнерски решения при Phantom на Rolls-Royce и S-класата на Mercedes. А фаровете на президентската лимузина сякаш са направо свалени от последното поколение на Chrysler 300.

Но регистрационните табели на президентския Кортеж също породиха оживена дискусия, тъй като се оказа, че са се появявали на две други коли, като засега е трудно да се каже коя от версиите е по-вероятна.

Хронологично по-късно се появи тази, че в края на миналия век тези номера са се използвали от прилично ръждясала Волга ГАЗ-3110. Днес автомобилът, произведен през 1998 г. е оставен да гние на спокойствие, но пък историята е запазила снимка с номера, с който вчера Путин се повози към новия си президентски мандат – в776УС 77.

Номерата на Путин са от ръждива Волга

По някое време през новия век въпросната Волга получава нови табели – с529ХН 777, а на първите й номера следите изчезват.

Тук има място за другата теория за произхода на табелите. Според снимка от регистрационната система на номерата в Русия, през 2016 г. тези номера са получени от  Фома Денисович Сазонов, който ги е поставил на своя Daewoo Sens. В случая Sens e името на някогашния Lanos на корейската марка, който все още произвежда за руския пазар от завода АвтоЗАЗ-Деу, който пък години наред сглобяваше „чудото” на социалистическото автомобилостроене Запорожец.

Номерата на Путин са от ръждива Волга

Двете теории за произхода на номерата на новата лимузина на Путин наистина са интересни, но някои руски анализатори вече посочиха най-вероятния вариант за появата им.

При встъпването в длъжност на президента на Русия неговият автомобил се движи само на територията на Кремъл, което означава, че регистрационният номер е бутафорен и най-вероятно е бил избран от някой офицер от службите за сигурност, на когото му е харесала комбинацията от букви и цифри. И най-вероятно това ще се окаже и истинското обяснение.

0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най-бедната държава в ЕС, не в Европа.Има съществена разлика.И Русия уж е в Европа пък минималната заплата там е 245лв.Износа на глава от населението на България за 2017г е $3700 докато за Русия този показател е $2400 от които 80% се дължат на износ на суровини.Васална територия бяхме по времето на СЕСЕСЕРЕ.Сега сме член на ЕС и НАТО - най-могъщите икономически и военни структури.
  • #5
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Приличало на Ролс-Ройс...Ами на какво да прилича, на Хюндай ли...Лимузита си е чудесна!Някак си ми е смешно хора от най-бедната държава в Европа да коментират хора, които все пак произвеждат нещо и не са васална територия на ЕС и САЩ!
  • #4
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То не само номера е бутафорен, а също и колата, както и жужето вътре - истинският Путин отдавна е починал!
  • #3
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Калимъдю ( преди 5 години )
    За Русия и Путин или лошо или нищо.Това е девиза на медиите у нас.Направиха ли си лимозините-да.По хубава ли е от смешния Кадилак на Тръмп-в пъти. Е мязала на Бентли отзад и на Ролс Ройс отпред.Нормално ,какво на грозен голф ли да прилича?
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Алексей ( преди 5 години )
    Нали знаете какво значи путин (put in)
  • #1
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Порше и Бош най-накрая направиха новата руска лимузина.Не вярвах, че ще стане.