IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа умни нощни фарове (ВИДЕО)

Новата технология дебютира при всъдехода Touareg

Volkswagen показа умни нощни фарове (ВИДЕО)

Компанията Volkswagen разкри подробности за системата за нощно виждане, с която ще бъдат оборудвани моделите на марката. Технологията дебютира при новото поколение на всъдехода Touareg.

Volkswagen показа умни нощни фарове (ВИДЕО)

Системата се казва Night Vision и се състои от топловизьор, поставен в предната част на автомобила. С помощта на инфрачервени лъчи той разпознава живите същества – пешеходци, велосипедисти и големи животни на разстоянето от минимум 10 метра. Освен това системата може да предугажда траекторията на движение на хората.

В случай на попадане на обект в обсега на визьора, на цифровия панел пред водача излиза предупреждение. Ако то е в жълто, значи обектът все още е далеч, но ако е в червено – има реална опасност от сблъсък. Системата сама променя режимите си на работа, като е в постоянна връзка със спирачните механизми и при нужда ги активира.



Като опция за системата за нощно виждане могат да се поръчат матрични светодиодни фарове. С тяхна помощ при скорост от над 60 км/ч технологията открива и осветява пешеходци, намиращи се в потенциално опасни зони.

Снимка и видео: Volkswagen

Тагове: volkswagen night vision
0 от 500