IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Класацията е направена на база резултатите от краш-тестовете в САЩ

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Луксозните автомобили от премиум-брандовете винаги са се считали за едни от най-безопасните транспортни средства, тъй като са оборудвани с най-съвременните и модерни системи за защита на пътницити и за предотвратяване на какатастрофи. Краш-тестовете все пак показват, че някои коли от този клас осигуряват по-добра защита от други.

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Анализ на изпитанията за сигурност, проведени от Националната администрация за безопасност на движението (NHTSA) и на Застрахователния институт за безопасност на двигението (IIHS) показват колко ефективни са основните системи, с които са оборудвани луксозните автомобили през 2018 г.

Всички коли в Топ 10 получават оценка „добър” от IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) и 5 звезди от от NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Двете организации тестват само основните серийни модели, което означава, че луксозни седани като Audi A8, BMW 7-Series, Mercedes-Benz S-Class и Porsche Panamera, а също така и модели на марките Bentley and Rolls-Royce, не участват в тестовете.

Acura RLX

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Големият луксозен японски седан Acura RLX не е особено популярен на пазара, но осигурява безопасност по всички направления на тестовете на IIHS и на NHTSA. Автомобилът разполага с пълен набор от фукции, предотвратяващи аварии. В арсенала на автомобила има система за предупреждение за напускане на лентата на движение, система за оставане в лентата, система за мониторинг на „слепите” зони, система за предупреждение при движение на заден ход и система за автоматично спиране.

Audi A3

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Компактният премиум-седан Audi A3 е оборудван със стандартна система за предупреждение за опасност от челен сблъсък и за автоматично спиране. Освен това моделът разполага с цял коплекс функции, предотвратяващи инциденти на пътя. Трябва да се отбележи, че това е най-малкият и най-лек автомобил в тази група, което означава, че в опасни ситуации той се държи по-различно от тежките и големи коли.

Audi A4

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Както и по-малкото „братче”, седанът Audi A4 също получава най-високи оцеки от IIHS и NHTSA. В оборудването на компактния премиум-модел влизат голям брой различни системи за безопасност, благодарение на които автомобилът също попада в Топ 10 на най-безопасните луксозни коли за 2018 г.

Genesis G80

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Луксозният корейски седан Genesisi G80, по-рано известен като Hyundai Genesis, също получава максимални оценки за безопасност от двете организация. Трябва да се отбележи, че сигурността при този автомобил е на високо ниво както при движение по скоростни пътища, така и в градски условия.

Genesis G90


Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Същото се отнася и за този модел от новата корейска премиум-марка. Всъщност Genesisi G90 е флагманът на бранда, което само по себе си означава наличие на най-модерните системи за безопасност. Трябва да се отбележи още, че седанът Genesis G90 все още не е преминал през тестовете на NHTSA, но е покрил тези на IIHS, така че едва ли ще има проблеми.

Lexus ES

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Популярният седан със средните размери от доста време е един от най-безопасните автомобили, което го превръща и в разумен избор за клиентите. Lexus ES получава високи оценки и от двете организации, като в оборудването му влизат система да предупреждение за опасност от челен сблъсък и автоматично спиране, система за предупреждение за напускане на лентата на движение и система за мониторинг на „слепите” зони.

Lexus IS

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Още в базовото си оборудване конкурентът на BMW 3-Series от японския премиум-бранд получава разширен комплекс от систези за безопасност, в това число и система за предупреждение за опасност от челен сблъсък, за автоматично спиране, за предупреждение за напускане на лентата на движение и много други.

Mercedes-Benz E-Class

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Щеше да е изненадващо, ако в Топ 10 на най-безапасните премиум-модели на 2018 г. не попда поне един модели на Mercedes-Benz. Седанът E-Class предлага стил и висока сигурност, които са оценени високо от експертите IIHS или NHTSA. Единственият проблем при този автомобил е, че някои от системите и функциите трябва да се плащат допълнително.

Volvo V60


Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

По-практичната версия на модела S60, който също влиза в класацията, е оборудвана с голям брой системи за повишаване на безопасността. Например, комбито разполага със система за предупреждение за опасност от челен сблъсък, система за автоматично спиране, система за предупреждение за напускане на лентата на движение и др.

Volvo S60

Най-безопасните премиум-модели на 2018 г.

Седанът Volvo S60 е по-спортният автомобил в гамата на шведската марка, но въпреки това то й е добре екипиран откъм системи за безопасност. Благодарение на тях, моделът запазва репутацията си на един от най-сигурните автомобили на световните пазари. 

P.S. Трябва да се отбележи, че в тази класация не са намерили място някои нови премиум-модели, които експертите от IIHS или NHTSA все още не са успели да тестват.

Снимки: Производителите

Тагове: nhtsa iihs
0 от 500