IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS показа асиметричен суперавтомобил на бъдещето (ВИДЕО)

Прототипът X E-Tense има два електродвигателя, в състезателен режим мощността му достига 1360 коня

DS показа асиметричен суперавтомобил на бъдещето (ВИДЕО)

На автомобилния салон в Пекин компанията DS Automobiles (премум марката на Citroen) показа как си представя, че ще излежда суперавтомобилът през 2035 г. Французите определиха прототипа DS X E-Tense като "кола с несравнима изтънченост".

DS показа асиметричен суперавтомобил на бъдещето (ВИДЕО)

Концептът с асиметрична конструкция е изграден върху шаси от въглеродни влакна с адаптивно окачване от DS Performance. Автомобилът се задвижва от електрически блок, който включва два двигателя на предния мост. Комбинираната мощност на системата в стандартен режим е 540 коня, а в състезателен достига 1360.

DS показа асиметричен суперавтомобил на бъдещето (ВИДЕО)

Шофьорското място във футуристичния суперавтомобил е направено под формата на открит кокпит със седалка, която се адаптира към формата на тялото, за направата са използвани въглерод и пластмаса. Отделението за пътника е затворено и оборудвано с удобно кресло с функция за масаж и вентилация, звуков панел и холографски асистент, като е използвана кожа, дърво и метал. Подът е стъклен и степента му на прозрачност може да се регулира. И шофьорът, и пътникът, са в полулегнало положение.

DS показа асиметричен суперавтомобил на бъдещето (ВИДЕО)

Футуризмът на проекта се подчертава от технологията за самовъзстановяване на каросерията след леки удари, а освен това шофьорът има възможност да променя конфигурацията на радиаторната решетка.



DS вече има в портфолиото си един прототип E-Tense, който обаче е доста "по-земен". Електрическият автомобил бе представен през 2016 г., мощността му е 402 к.с., а максималният въртящ момент - 516 Нм. Електрическата спортна концепция може да ускори от място до 100 км/ч за по-малко от 4 сек, а максималната му скорост е 250 км/ч.

Снимки и видео: DS

Тагове: citroen ds citroën
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    "Отделението за пътника е затворено и оборудвано с удобно кресло с функция за масаж и вентилация, звуков панел и холографски асистент, като е използвана кожа, дърво и метал."А швирки??? Швирки прави ли?
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    А с него продават ли и електроцентрала :DИ малко тъпичко ми звучи за спортна машина за удоволствие 2 двигателя на предния мост, а отзад ветер между ушите