fallback

В София вече се движат 60 електрически VW up за споделено ползване

Услугата набира скорост и досега има 10 000 регистрирани потребителя

Броят на електрическите автомобили за споделено ползване в София вече достига 60 с добавянето на 25 чисто нови Volkswagen up. Те се присъединиха към движещите се от края на миналата година 35 коли от същия модел.Машината са част от car sharing услугата SPARK, която е първата по рода си в столицата. Платформата стартира дейността си само преди 5 месеца, като за този период разшири двойно зоните за наемане и съответно оставяне на електромобила. До момента са регистрирани над 10 000 потребителя на услугата, а ежедневно тя се ползва поне 150 пъти.Целта на организаторите на проекта е през 2018 г. броят на електрически коли за споделено пътуване да скочи до 100, а регистрациите – до 20 000. Съответно за 2019 г. целите са още по-високи – 250 автомобила на ток и 40 000 регистрирани в системата потребители.„Гордеем се, че именно Volkswagen е партньор на SPARK и нашият най-малък модел Volkswagen e-up! в момента поставя София сред най-модерните столици по света с услугата споделено ползване на електрически автомобил - заяви Маркус Татцер, изпълнителен директор на „Порше БГ”, официален вносител на Volkswagen и Audi за България. - Освен удобството, екологичността и удоволствието, което e-up! предлага, той се превръща в посланик и учител по електормобилност и я прави буквално достъпна за всеки със смартфон.”Самата услуга е наистава лесно достъпна. Нужно е свалянето на приложение за смартфон, от което автомобилът може да бъде резервиран на удобно за клиента място. Той проверява оставащия му пробег и ако го устройва, наема колата. Плащането става с кредитна или дебитна карта.Снимка: ДЗИ 

Тагове: spark volkswagen up
fallback
  • #18
    KLASIKA ( преди 6 години )
    хиляди облъчени новопорасли вампири захранени и сукали "заразна"реклама вместо мляко....!!!!ЗАРАЗНО ЗЛО са младите добитъци ,защото не четат нищо освен интернет и вярват сляпо на целенасочената пропаганда която използва даги подържа в "разсеян" и мъглив транс,манипулира ги да вярват и да правят това което е угодно на печалбарите!!!!Всички сте мъртви ,но не го знаете,защото младите"неосъзнати"убийци правят това което им се каже и идва края на гражданската ни свобода и ставаме рекламни роби!
  • #17
    Анонимен ( преди 6 години )
    Даскалов, тук не е форум "Българска граматика".Иначе се издигаш в очите на слепите, браво.
  • #16
    Даскала ( преди 6 години )
    Кое му е скъпото на Spark, бе?! ИСУЛ -> Редуда -> Горна баня -> СУ със зелено такси ми излезе час и половина време и 60 лева! А вие шми карате цяло денонощие за 57 леваИ СЕ НАУЧЕТЕ, ЧЕ"наистина" и "батерии" НЕ СЕ пишат с Й! Излагате се като кифладжии. Най обичам да ми пишат "Кой сме ние?" - маалиии...мазало!
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    През следващите години на пазара ще започнат да навлизат електрическите мотопеди! Това найстина ще направи революция в градския транспорт. На едно изложение в Англия видях такъв протип със 10 киловата батерия. Ускорява като мотор а по документи се води колело. (кара се без книжка)Харчи под два лева на 100 километра и се зарежда за 2-3 часа от стандартен контакт 220 волта.До няколко години сигурно ще станат масови.За през лятото това е идеалния транспорт в града!
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да сигурно за безплатно паркиране и разхода си струва разликата от 27 000лв с по пъргавия 1литров 90 коня харчещ 5 на 100
  • #13
    До последния ( преди 6 години )
    Приятен за каране с електромотораУдобен за паркиране защото е мъничък.Може би това се има предвид
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    безспорно е много скъпа услугата, но от друга страна е доста удобно ако ти трябва спешно кола. за спешност само е ок иначе има много други варианти. както и да е поздравления за тази услуга. дано и други производители се включат и цените да паднат. на запад тези услуги са евтини защото на колите са залепени реклами и фирмите плащат на изминат км за реклама и така цената на услугата много пада.до първияъп приятен и удобен?!ти качвал ли си се изобщо на тази табуретка?
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    "И накрая оставаш с нищо."Ти кво искаш е, и *** ли да ти направи ? Който няма пари като нас, градския, после пеш, това е.
  • #10
    До аз ( преди 6 години )
    Скъпа Скъпа колко да е скъпа услугата? Какво друго ще вземеш за 57 лв на ден, като включиш и цената на горивото и паркирането?
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    услугата на Спарк е супер атрактивна и като цена !заложиха първо на 30 коли - видяха че има ОГРОМЕН интерес и ги удвоиха и ще ги утроят !!!заслужава си отвсякъде за хора работещи в центъра и са без кола, а им се налага да ползват !
fallback
Последни