fallback

В Toyota объркали буталата на свой модел

Грешката е причина за сервизна акция на Camry

Японската марка Toyota стартира нова кампания по изтегляне на автомобили в САЩ. Този път 1730 бройки на седана Camry ще бъдат прибрани за ремонт. Официалната причина е повече от странна - в колата са поставени грешни бутала!Изтеглянето ще засегне сравнително малък брой Camry от моделната година 2018, произведени в периода от декември 2017 г. до средата на януари 2018 г. и оборудвани с 2,5-литров четирицилиндров двигател. Според Carscoops по време на сглобяването на автомобилите в тях са поставени бутала с малко по-голям размер.Този проблем е критичен и води до груба работа на двигателя, повишено износване, шум и дим от изпускателната тръба. Също така може да има проблеми с мощността и динамиката на автомобила. Фаталната грешка, допусната на конвейера, ще доведе до нестабилна работа на двигателя или до ранната му повреда.За втори път в първите три месеца на годината японската компания изтегля модела Camry. През февруари Toyota върна в заводите си близо 12 000 бройки с двигател V6 поради неправилно свързани горивни линии и опасност от изтичане на гориво.Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
fallback
  • #18
    Анонимен ( преди 6 години )
    Варели грозни са Фолксваген,ауди,бмв и мерцедес. Германските коли която и да вземем за пример са грозни и старовремски и като дизайн и като технологии.
  • #17
    Анонимен ( преди 6 години )
    "То тия са пред фалит, въпрос на време е VW, да ги купят." Кой да ги купи? Фолксваген дето изплащат милиарди за фалшивите си дизели. Откъде пари? Най-мощната финансово и най-скъпата автомобилна компания е Тойота и тя може да купи Фолксваген,и то тъкмо сега,когато се продава на безценица, но не искат да купят нискотехнологична германска марка.По-добре да купят Мазда или Митсубиши.
  • #16
    Анонимен ( преди 6 години )
    ваги,примирващи сте вие а не ние.нама как да не си доволен като колата ти години наред ти служи без проблеми и е икономична и е практична. а при вас всичко е ***. прав3те само чупки в кръста защото карате немско а качеството му китайско.дори нещо да се развали яко бецален. тойота прави сервизни акции на 10 годишни автомобили безплатно а немските фенчета *** ви е кеф да ви опрашват нали....
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доволни клиенти марка като Тойота няма и не може да има. Те са примиряващи се.
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хех вагита, интересното е че след всички издънки, Тойота пак са в пъти по-качествени, надеждни и с доволни клиенти от вагонетките. Пък за пазарна капитализия да не говорим.. Съдба, кво да правиш..
  • #13
    Анонимен ( преди 6 години )
    Измислена фирма.
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, да. Така си е. Други лъжат от 25+ години и като ги разберат, директно фалират и ги купуват Дачия, други пък от 30+ години ги проверяват неквалифицирани кадри и заблуждават хората, че уж са много качествени колите. То има мошеници, има и нинджа-мошеници.
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    който не произвежда само той не прави грешки.разликата е в тава,че някои чакат да ги осъдят и да стане скандал ,за да си ги оправят а при други това да си оправят сами грешките е политика на фирмата и точно поради тази политика са най качествени и надеждни.разбира се това е трудно да се обясни и да го разбере някоя куха немска каска. при тях лъжата и манипулацията са политика.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мисля че няма изненади в тази новина
  • #9
    Брандо ( преди 6 години )
    Само някое заблудено фенче да не ми чурулика за японско качество !!!
fallback
Последни