fallback

Германски хлапета измислиха нова система за Ford (ВИДЕО)

Технологията използва дъждовна вода за измиване на предния прозорец

Две германски хлапета – Даниел  Крон на 11 години и сестра му Лара (9 години), измислиха система, която позволява дъждовната вода да се използва за по-късно измиване на предния прозорец на автомобилите. Технологията е заинтересовала европейското подразделение на Ford, която възнамерява да я използва при колите си. Идеята дошла в главите на децата през миналото лято, когато пътували с баща си и започнало да вали силно. След като дъждът спрял, мъжът се опитал да включи чистачките на предното стъкло, за да измие натрупалата се мръстотия, но се оказало, че водният резервоар е празен. „Имаше вода навсясъде, но не и в казанчето. Със сестра ми решихме, че това е много смешно, след което проблемът сам намери решение. Просто е нужно дъждовната вода да се използва”, обяснява Даниел. След като прибрали у дома, хлапета разглобили една от количките на Даниел и монтирали на нея малък съд, който да събира вода. За да бъде тя чиста, е добавена и система за филтрация. Тази гениално проста идея им донеса първо място в регионален конкурс за млади изобретатели в град Юлих. Инженери на Ford веднага проявили интерес към изобротението и предложили да монтират системата в реален миниван Ford S-MAX. За да се събере нужната вода, долната част на стъклото и резервоарчето за вода за свързани с гумени маркучи. „Идеята на Даниел и Лара е елементарна, но досега никой не се е сетил за това. При силен дъжд, само за 5 минути резервоарът за вода се пълни догоре, което е впечатляващо”, коментира Тео Гойеке, специалист по оборудването в европейското подразделение на Ford.

Тагове: ford
fallback
  • #3
    тнт ( преди 6 години )
    Децата много често откриват очевидни решения,които ние възрастните не забелязваме. Съзнанието ни е заето от закостенели догми и понякога колкото повече знаем,толкова по-малко можем.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    ръждата е специално измислена и е фабрично вградена а да използваш дъждавна вода със скъпа система за филтрация и омекотяване е безмисленно трябва и система за дозиране на препарат и така става до безкрай усложнена
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бяха измислили и как да преборят с ръждата - това с което са популярни Форд.
fallback
Последни