fallback

Германски хлапета измислиха нова система за Ford (ВИДЕО)

Технологията използва дъждовна вода за измиване на предния прозорец

Две германски хлапета – Даниел  Крон на 11 години и сестра му Лара (9 години), измислиха система, която позволява дъждовната вода да се използва за по-късно измиване на предния прозорец на автомобилите. Технологията е заинтересовала европейското подразделение на Ford, която възнамерява да я използва при колите си. Идеята дошла в главите на децата през миналото лято, когато пътували с баща си и започнало да вали силно. След като дъждът спрял, мъжът се опитал да включи чистачките на предното стъкло, за да измие натрупалата се мръстотия, но се оказало, че водният резервоар е празен. „Имаше вода навсясъде, но не и в казанчето. Със сестра ми решихме, че това е много смешно, след което проблемът сам намери решение. Просто е нужно дъждовната вода да се използва”, обяснява Даниел. След като прибрали у дома, хлапета разглобили една от количките на Даниел и монтирали на нея малък съд, който да събира вода. За да бъде тя чиста, е добавена и система за филтрация. Тази гениално проста идея им донеса първо място в регионален конкурс за млади изобретатели в град Юлих. Инженери на Ford веднага проявили интерес към изобротението и предложили да монтират системата в реален миниван Ford S-MAX. За да се събере нужната вода, долната част на стъклото и резервоарчето за вода за свързани с гумени маркучи. „Идеята на Даниел и Лара е елементарна, но досега никой не се е сетил за това. При силен дъжд, само за 5 минути резервоарът за вода се пълни догоре, което е впечатляващо”, коментира Тео Гойеке, специалист по оборудването в европейското подразделение на Ford.

Тагове: ford
fallback
  • #13
    Анонимен ( преди 6 години )
    Любопитно е, че изобретяването на системата за почистване с чистачки е изцяло дело на жени. Първата конструира ръчната чистачка ( с ръкохватката отвътре ), а втората се сеща да сложи електромоторче. Няма друга система в автомобила, при която жена да има такива заслуги.
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малееее, тея какво епохално откритие са направили?!А от форд кога ще открият, че не е нужно да имат 2 резервоара, а само един за предно и задно стъкло.Един стига майне дамен унд херен. Айнен ист генук!И за каква вода си говорим изобщо?! Тези напушени немци с дизелови сажди не са ли чували, че има течност за чистачки. Лятна и зимна има, а не вода!Та кой си пълни казанчето за чистачки с вода да попитам, че не ми е ясно има ли чак толкова зле хора. иначе браво на децата,но да ходят да играят!
  • #11
    до последния анониме ( преди 6 години )
    Ти доучил ли си 8.клас? Какво общо има киселинния фактор pH със съдържанието на минерални соли във водата?! Няма как и да си чувал за мерната единица "немски градус",с който се измерва степента на "твърдост" на водата. Ама щом имаш клавиатура пред теб е ясно,че разбираш от всичко и даже акъл раздаваш щедро.Аферим!
  • #10
    Бат Сали до Аха ( преди 6 години )
    Ми,огъва се , разбира се! Но, така е - не може от нищо нещо! Като го настъпваш - харчи много! Но, така е със всички коли ... И електроавтомобил да си вземеш, пак има значение за пробега от начина на каране!
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    ти в кой град село и държава живееш аз като си измия автомобила и както винаги после завали дъжд колата става все едно съм карал в рали дакар и какво казваш за рн на дъждовнта вода
  • #8
    Аха ( преди 6 години )
    А капачката на резервоара за бензин огъва ли се на ST-то от вакуума създаден от помпата заради подаването на газ, или е проигран този сюблимен момент, само се пита от Кибиците тук.
  • #7
    Бат Сали ( преди 6 години )
    Форд ST 250к.с., карам го кротичко,но като искам резвам го и започва да набира хасвалта като котка на черга! Много голям фън е да се кара това. Пък , пишете си тука колко са зле фордовете! Мен не ми пречи!
  • #6
    Брандо ( преди 6 години )
    Регистрацията на автомобила е от Кьолн, а там правят фордовете. Различни светове. В Бг е пълно с ***, които учат българчетата как се краде и мързелува. После се чудим защо младите бягат от тук.
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бемти лордо! Върнете си ни фордо!
  • #4
    до анонимен 2 ( преди 6 години )
    Дъждовната вода не се омекотява,по-мека вода в природата не може да намериш. В нея не се съдържат соли,тя е като дестилираната вода.
fallback
Последни