IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7 главозамайващи паркинги

Стоянките за автомобили могат да бъдат и архитектурни шeдьоври

7 главозамайващи паркинги

Градовете постоянно се разрастват, както и броят на автомобилите в тях. Това причинява редица проблеми. Един от тях липсата на места за паркиране. Земята в големите градове често е твърде скъпа, а плътността на сградата не винаги ви позволява да направите паркинг там, където наистина има нужда от такъв. Когато въпросът не може да бъде решен с броя на местата, някои предпочитат да го решат с качество.

7 главозамайващи паркинги

1. Umihotaru

Този остров е създаден специално в Токийския залив. Паркинг комплексът, построен на него, е част от 9-километров тунел. Шофьорите могат временно да паркират колите си и да си починат от изморителното пътуване. Гледката от паркинга наистина спира дъха.

7 главозамайващи паркинги

2. TreviPark

Уникален подземен паркинг в Торино. Той може да побира до 84 автомобила. Под земята колата слиза без шофьора. За да направите това, трябва да я оставите на специална мобилна платформа, която ще отведе колата до хранилището и ще я остави там. Колата се връща на повърхността по същия начин.

7 главозамайващи паркинги

3. Марина Сити

Сгради, които вероятно сте виждали повече от веднъж в различни американски филми. Няма нищо изненадващо в това, защото Марина Сити е истинска забележителност на Чикаго. Трудно е да се повярва, но значителна част от този многофункционален комплекс е зает от паркинги. Комплексът е проектиран от прочутия архитект Бертран Голдбърг.

7 главозамайващи паркинги

4. Civic Center

Невероятно колоритен паркинг в Санта Моника. Трябва да се отбележи, че в града по принци има общо много интересни сгради, включително паркинги. Този обаче е наистина специален! Всичко е благодарение на оригиналното LED осветление, което не позволи в града да се появи друго мрачно и незабележимо място за паркиране на автомобили.

7 главозамайващи паркинги

5. RoboVault

Любопитен паркинг във Форт Лодърдейл, чийто отличителен белег е, че е напълно автоматизиран. Освен това комплексът предлага разнообразни услуги за шофьори, които далеч надхвърлят складирането на автомобила. Така например, служителите на RoboVault могат да извършат пълна диагностика и дори малка поправка на колата в отсъствието на собственика, ако той желае това.

7 главозамайващи паркинги

6. Parc Des Celestins

Интересен проект за паркиране във френския град Лион. Основната характеристика на комплекса не е неговият архитектурен стил, а огледалото, инсталирано в центъра, което отразява и разпространява дневната светлина в цялото помещениея.

7 главозамайващи паркинги

7. VW Autostadt Towers

В германския град Волфсбург можете да видите две големи стъклени кули. И двете са собственост на Volkswagen. В този комплекс се съхраняват нови автомобили и се паркират колите на всички гости, които са дошли по работа или с намерение да посетят музея на германския автомобилен производител.
 

0 от 500