IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari възражда легендата 250 GTO

Най-скъпият автомобил в историята излиза в ограничена серия

Ferrari възражда легендата 250 GTO

Италианският производител Ferrari смята да пусне ограничена серия на легендарния модел 250 GTO, който е и най-скъпият автомобил, продаван някога. От купето са произведени само 39 бройки, като една от тях  бе купена на търг срещу сумата от 52 млн. долара.

Ferrari възражда легендата 250 GTO

Идеята за възраждането на 250 GTO е на изпълнителния директор на Fiat Chrysler – Серджио Маркино, който е начело и на Ferrari. Босът е взел пример от Jaguar, където направиха 25 бройки от модела D-Type. Те бяха изкупени почти незабавно, след като се разбра, че ще бъдат произведени.

Ferrari възражда легендата 250 GTO

„Това, което направиха Jaguar, е наистана забележително, но с 250 GTO нещата няма да бъдат никак лесни. Но пък ние разполагаме с платформа, така че до няколко години ще има какво да покажем”, коментира Маркионе, цитиран от Top Gear.

Ferrari възражда легендата 250 GTO

Оригиналното Ferrari 250 GTO е с V12 мотор с работен обем 3,0 литра и развива 300 к.с., което позволява развиване на скорост от 280 км/ч. Произведени са и няколко допълнителни бройки – 330 GTO, който разчитат на 4,0-литров V12 двигател.

Ferrari възражда легендата 250 GTO

Снимки: Ferrari
 

Тагове: ferrari 250 gto
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    azzz ( преди 6 години )
    И къде ще сложат еърбега на тоя дървен волан
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    fan ( преди 6 години )
    Добре дошъл отново KLASIKA
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Откакто се помним,та до сега за това говорим!!!!!Омръзнани ни да гледаме по улицитетрансформарси криви- вместо красиви автомобили.....?!?! Щом мислят на нова платформа, им предлагам https://imageshack.com/i/pmydAbBVjНа тънката граница между патината,автентичноста и великата история ,и новите технологии!Така хем ще изглежда стара,хем ще е като болид от Формула 1 !Щемогат да вграждат всичко ново и няма като Форд ептен да се отдалечат от GT 40 с новата си имитация на GT 40 ...?!?!...,не че е грозна,но едостадалече,далече.......А така Ферари уцелват :барутния погреб.....
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ми да, напълно сериозно! Какво те притеснява?
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ФИАТ ( преди 6 години )
    ~изпълнителния директор на Fiat Chrysler Серджио Маркино~Вие сериозно ли?