IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотни коли разнасят пощата в Япония

Причината е недостигът на шофьори

Безпилотни коли разнасят пощата в Япония

Японските пощи започнаха да тестват безпилотни автомобили по градските улици за доставка на кореспонденция между пощенските отдели, съобщи агенция "Киодо".  До 2020 г. компанията, която изпитва сериозни кадрови проблеми поради недостига на шофьори, смята да въведе в действие автономна система за доставката на поща.

Преди няколки дни пред седалището на компанията в Токио се проведе презентация на първия безпилотен автомобил, боядисано във фирмения яркочервен цвят и с логото върху предния капак.

Безпилотници разнасят пощата в Япония

В първите си тестове той ще трябва да измине около 2 км от централата на компанията до клон в Гинза - търговски квартал и културен център на японската столица. По пътя си колата трябва да спре, за да имитира товарене и разтоварване на пощата. По време на тестовете служител на компанията ще седи в автомобила в случай на непредвидени обстоятелства.

Според президента на японските пощи Кунио Йокояма безпилотните автомобили ще помогнат за по-бързото разнасяне на пощата и ще намалят разходите на компанията.

Снимка: Киодо

0 от 500