IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda иска да произвежда малкия модел на VW „Up“

Чехите, които продадоха рекордни 630 000 автомобила през 2007 г., планират най-късно от 2012 г. нататък да пласират над 1 милион автомобила годишно.

Skoda иска да произвежда малкия модел на VW „Up“



Шефът на Škoda Райнхард Юнг заяви пред немското специализирано издание "auto motor und sport": „Бихме се радвали да сглобяваме модела Up при нас заедно с един нов модел на Škoda. И двата автомобила ще са предназначени за европейския пазар. Търсене има“.

„Как точно ще изглежда новата Škoda все още не е ясно“, допълни Юнг. Той не пожела да каже и кога може да се очаква появата на новия модел, но обясни, че съществува възможност от него да се продават между 150 000 и 300 000 екземпляра годишно.



При флагмана на компанията Škoda Superb Юнг очаква продажбите да се удвоят, но това ще стане възможно само, ако компанията продължава да завоюва нови пазари със същите темпове, както досега.

Спортният офроудър Yeti, който беше представен на автоизложението във Франкфурт през септември 2007 г., ще се появи на пазара през 2009 г. От Škoda планират да произвеждат по 50 000 Yeti-та годишно.



В заключение Юнг заяви, че очаква значителен ръст на пазарите в Източна Европа, където моделите на Škoda се приемат особено добре. „ В момента работим по нова версия на Fabia, която ще бъде с по-ниска цена, отговаряйки изцяло на нуждите на тези страни“.
0 от 500