fallback

Стратегът на BMW: И след 50 години ще има бензин и дизел

Компютърът за автономно управление още е с размерите на хладилник, признава Клаус Фрьолих пред "КОЛЕЛА"

В автомобилния свят предстои най-голямата революция, откакто двигателят замени коня. Но как точно ще протече тази революция? Хипотезите и спекулациите са безброй. Затова Bulgaria ON AIR предпочете да зададе тези въпроси на един от хората, които всъщност я организират. Клаус Фрьолих, директор на BMW Group по развойната дейност, е на практика човекът, който чертае стратегията за бъдещето на баварците през последните 14 години. Естествено, първият въпрос е ще караме ли всички електрически коли след десет години.

fallback
  • #20
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГАДЖИКСКИ ***. Има голяма вероятност БМВ да ФАЛИРА, ако не направи бързо трансформацита към електрически автомобили. И заплахата не е ТЕСЛА, а Китайците, с техните електрички, които скоро ще навлязат масово в Европа с цена и качество непостижима за ВАГ. Не напразно, БМВ i3 почти не се продава, точно заради скъпата и абсолютно неоправдана цена, както и заради ниския пробег. Просто толкова си могат горките.
  • #19
    анонимен ( преди 4 години )
    Колкото повече чета тази статия, толкова по-смешна ми става. Тесла почти не ползват редки метали в батериите си. Химията в техните батерии е много по-различна от тази на други производители. Хибрида е най-тъпата технология на планетата, тай като съчетава най-лошото от двете ери. Слаб двигател, едва дишащ и малка батерия с която не може да се мине и 20км. през зимата. А водорода е най-голямата измама. Скъп и опасен. В Норвегия от 3 станции за водород, вече няма нито една, фалираха. Защо ли??
  • #18
    анонимен ( преди 4 години )
    Подкрепя електромобилите, защото няма на къде. Тесла модел 3 би по продажби всички в класа си, включително и БМВ/м3. Ако имаха по-добра технология, отдавна щяхме да я видим. А от БМВ тепърва разработват модели по няколко ел мотора и т.н. Много са зле горките. Вагаджийте обаче трудно обработвате смислена информация и ви е трудно да осъзнаете очевадното, а именно, БМВ са много назад с Ел. задвижването и имат поне 5 години наваксване от ТЕСЛА.
  • #17
    анонимен ( преди 4 години )
    КОЛЕВ, човека разсъждава така, защото така ми е угодно. Лидери при електричните са ТЕСЛА. Не им се харесва на БМВ, но това си е техен проблем. Ако те имаха технологията на ТЕСЛА, щяха да предложат много повече от i3, която е изцяло градска кола, заради ограничения си пробег. Ако зависеше от БМВ, още 100 години щеше да се кара дизел. Истинският двигател на трансформацията далеч не са немците, а Илон Мъск. Това трябва ясно трябва да се каже. Технологията на ТЕСЛА, е поне 5 години пред другите.
  • #16
    Колев ( преди 6 години )
    Не мисля, че някой от тук присъстващите има квалификацията, опита или капацитета на водещите служители в една фирма като BMW, която е в челните места в световната класация.Ако се замислите, ще видите, че човека няма нищо против електромобилите, и даже ги подкрепя, но разсъждава рационално и реалистично относно бъдещето на автомобилната индустрия.Докато повечето тук седят пред мониторите и лаладжийстват, избивайки се на тема ДВГ-vs-Ел.Двиг., като всеки обещава разни прогнози...
  • #15
    бавареца ( преди 6 години )
    за бензин или някой от видовете Газ - да. ще ги има. за Дизел се съмнявам. от де ги земат тея стратези не знам. ама той тогава ще е пенсионер
  • #14
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    От изразявам намерение до правя го има огромна стъпка, а до 2040 и много време - до тогава ще има нови синтетични и екологични горива ще има нови политици, нови регулации и бог знае какво... А тия 4-5 год. за автономно движение... да ме извиняваш - 4-5 терабайта информаци трябва да се обработи за 1 км и тая гад все още не познава колоездачи примерно и ги гази на разбъркано :)
  • #13
    пена ( преди 6 години )
    "Трябва ни изчислителна мощ, която сега е с размерите на хладилник. Два метра висока. " - По закона на Мур въпросната "изчислителна мощ" ще е с размера на компактен домашен компютър само след 4-5 години.
  • #12
    пена ( преди 6 години )
    Не виждам това как ще стане при условие, че половината свят вече е изразил сериозни намерения да забрани фосилните автомобили до 2030 - 2040.
  • #11
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Електричките ше затрит света! Помнете ми думата или да не се казвам тинтири-минтири!
fallback
Последни