IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гласят новият SUV на УАЗ за конкурент на Kia Sportage и Nissan Qashqai

Всъдеходният модел трябва да бъде завършен най-късно до 2022 г.

Гласят новият SUV на УАЗ за конкурент на Kia Sportage и Nissan Qashqai

Инженерите на компанията УАЗ (Уляновски автомобилен завод) активно работят върху новия си проект – кросоувър с кодово име 3170. Според руските медии, автомобиът трябва да излезе на пазара най-късно през 2022 г., като е готвен за конкурент на популярни SUV-модели като Kia Sportage и Nissan Qashqai.

Гласят новият SUV на УАЗ за конкурент на Kia Sportage и Nissan Qashqai

Според информациите до момента, вместо класическата рамна конструкция, която моделите на марката в момента използват, новия автомобил ще бъде с носеща рама. Това се случва за първи път в историята на руския производител.

Предвижда се дължината на кросоувъра да бъде 4600 мм, а разстоянието между двете оси – 2700 мм. Пътният просвет ще е 200 мм, като идеята е машината да бъде удобна и за използване в градския условия.

Бъдещият модел на УАЗ вероятно ще бъде оборудван с 2,5-литров бензинов двигател с мощност от 150 до 170 к.с. Любопитното е, че в проекта по създаване на всъдехода участват и инженери на компанията Ford, която произвежда автомобили в Русия съвместно с местната компанията Sollers.

Снимка: Daily Motor

Тагове: suv
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Другите нямат толкова базов модел, че да се конглокира с тях! Ако махнат климатика, ел. стъклата и сервото на волана, може Уазката да им е някаква бледа сянка!
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бо ( преди 6 години )
    Новата Лада Гранта, в шоурума на Ситроен е 20400 лв. Новия Дъстър на Дачия е около 21000лв. Има ли база за сравнение изобщо. То да не е да сглобиш Самовар...
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Москва ( преди 6 години )
    Тия отдолу и за Веста така говорехте, ама тя стана страхотна кола. кога Гоуфу ще стане толкова красив?
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Тошо ( преди 6 години )
    По скоро Ленин ще се обърне в мавзолея,отколкото да се случи.Голям майтап.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Додо ( преди 6 години )
    Е толкова ли е трудно взимат един образец копират го и го пускат на половин цена какво работят тия конструктори май само лопат водка
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Без предразсъдъци, но трудна работа. "Работят активно" значи поне от година, а им трябват още 5. Рено по спомен влезе в Дачия 99, а пусна Логан 2004, не знам колко време работиха по проекта конкретно, а оттогава вече имат цяла моделна линия и новости ежегодно. Това са скромните европейци. За да разчитат на нещо по-забележимо, руснаците следва да променят много неща, което и при Лада не се случва, та перспективана не е съвсем розова. Липсва им нещо, те да преценят какво.
  • #1
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Бацката ( преди 6 години )
    Да се смееш ли? Да плачеш ли? От "войната" насам правят един и същ модел...сега ще си ги мерят с истинските коли...